Home / Gedragsproblemen / Gedragsproblemen in de klas

Gedragsproblemen in de klas

Het ontstaan van gedragsproblemen in de klas gebeurt vaak op school. Naast het gezin is de school de belangrijkste invloed in het leven van een kind. Deze omgeving zorgt voor de bevordering van sociale, emotionele en academische ontwikkeling.
Als kinderen beginnen met school en vooruitgang boeken worden zij continu opgeroepen zich aan te passen aan nieuwe verwachtingen en dit zorgt in meer of mindere mate voor stress en angst. Sommige situaties in de klas zullen voor onnodig veel stress zorgen en zullen het uitlokken van “negatief” gedrag bevorderen. Dit komt het vaakst voor in een situatie met veel stress en negatieve reacties van anderen, denk hierbij aan uitlachen bij presentaties, pesten of het verliezen van spelletjes.
Wanneer uw kind gedragsproblemen in de klas heeft dan is een grondige analyse van het probleemgedrag nodig. Dit om te kijken wat “interventies” of hulp bij gedragsproblemen kunnen bieden bij de gedragsaanpassing van het individuele kind.

Door uw kind een beoordeling van gedragsproblemen in de klas te laten volgen kan dit leiden tot inzicht of in stand houden van het plan om het gedrag van het kind te veranderen. In de berichten van Gedragsproblemen.com die gaan over “Gedragsproblemen in de klas” bieden we concrete stappen die hulp bieden bij het uitvoeren van gedragsanalyse. Deze gedragsanalyse kan in principe worden toegepast in allerlei andere situaties waarbij uw kind gedragsproblemen vertoont.

Bekijk ook

photodune-187915-female-student-sitting-by-bookshelf-with-books-in-the-library-xs

Gedragsproblemen op school

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Thinker

Welke gedragsproblemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten gedragsproblemen die ingedeeld kunnen worden in drie veelvoorkomende aandoeningen.

photodune-657501-father-reading-a-story-to-his-son-xs

Gedrag in de klas

In een beoordeling van gedrag in de klas worden alle factoren van gedrag onderzocht met uiteindelijk als uitkomt het verbeteren van het gedrag in de klas.