Home / Autisme / Wat is de oorzaak van autisme

Wat is de oorzaak van autisme

Wat is de oorzaak van autisme? Wat kan er mis gaan bij normale ontwikkeling van de hersenen? Sommige NIMH onderzoekers onderzoeken genetische oorzaken de rol die erfelijkheid en genen spelen bij het passeren van de aandoening van de ene generatie naar de volgende. Anderen zijn op zoek naar medische problemen in verband met zwangerschap en andere factoren.

Erfelijkheid. Verschillende studies van tweelingen suggereren dat autisme-of in ieder geval een hogere kans op een aantal disfunctie van de hersenen-kunnen worden geërfd. Bijvoorbeeld, een eeneiige tweeling zijn veel vaker dan twee-eiige tweelingen te hebben beide autisme. In tegenstelling tot de twee-eiige tweelingen, die zich ontwikkelen van twee aparte eieren, identieke tweelingen ontwikkelen zich uit een ei en hebben dezelfde genetische make-up.

Het blijkt dat ouders die een kind hebben met autisme zijn op licht verhoogd risico voor het hebben van meer dan een kind met autisme. Dit suggereert ook een genetische link. Echter autisme niet te wijten aan een bepaald gen. Als autisme, zoals kleur van de ogen, werden doorgegeven door een enkel gen, zou meer familieleden erven de aandoening. NIMH bursalen, met behulp van state-of-the-art-gen splicing technieken, zijn op zoek naar onregelmatige segmenten van de genetische code die de autistische leden van een gezin kan hebben geërfd.

Sommige wetenschappers geloven dat wat wordt overgeërfd is een onregelmatig segment van de genetische code of een kleine cluster van drie tot zes instabiele genen. Bij de meeste mensen, kan de defecte code veroorzaken slechts geringe problemen. Maar onder bepaalde voorwaarden, kan de instabiele genen serieus met elkaar samenwerken en interfereren met de ontwikkeling van de hersenen van het ongeboren kind.

Een lichaam van NIMH gesponsorde onderzoek is het testen van deze theorie. Een studie is het verkennen van de vraag of ouders en broers en zussen die geen autisme kleine symptomen, zoals milde sociale, taal of leesproblemen geven. Als dat zo is, zou een dergelijke bevindingen suggereren dat verschillende leden van een familie kan de onregelmatige of onstabiele genen erven, maar dat andere nog niet geïdentificeerde voorwaarden aanwezig moeten zijn voor de full-blown stoornis te ontwikkelen.

Zwangerschap en andere problemen . Tijdens de zwangerschap, is de foetale hersenen groter en complexer, omdat nieuwe cellen, gespecialiseerde regio’s, en communicatienetwerken vorm. Gedurende deze tijd kan alles wat een normale ontwikkeling van de hersenen verstoort hebben levenslange effecten op zintuiglijke van het kind, taal, sociale en mentale functioneren.

Om deze reden, onderzoekers verkennen de vraag of bepaalde voorwaarden, zoals de gezondheid van de moeder tijdens de zwangerschap, problemen tijdens de bevalling, of andere omgevingsfactoren kunnen interfereren met de normale ontwikkeling van de hersenen. Virale infecties zoals rubella (ook wel Duitse mazelen), met name in de eerste drie maanden van de zwangerschap, kan leiden tot een verscheidenheid van problemen, eventueel met inbegrip van autisme en retardatie. Gebrek aan zuurstof naar de baby en andere complicaties van de levering kan ook het risico van autisme. Er is echter geen duidelijk verband. Dergelijke problemen voordoen bij de levering van de vele kinderen die niet autistisch, en de meeste kinderen met autisme worden geboren zonder een dergelijke factoren.

Bekijk ook

photodune-187915-female-student-sitting-by-bookshelf-with-books-in-the-library-xs

Kenmerken Autisme Kind

Tot op heden zijn er geen medische testen die autisme op kunnen sporen. En geen twee kinderen met de stoornis gedragen zich op dezelfde manier.

Medical treatment

Vormen van Autisme

Sinds vormen van autisme voor het eerst toegevoegd zijn aan de psychiatrische literatuur, zijn er tal van studies over de oorzaken en vormen van autisme.

At the beach

Licht Autisme Kenmerken

Geïsoleerd in hun eigen wereld lijken mensen met autisme onverschillig en afwezig te zijn en niet in staat om emotionele bindingen te vormen met anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *