Kinderen met ADHD

Zodra de kinderarts ADHD heeft gediagnosticeerd, zal een behandelplan worden opgemaakt. Dit is een cruciaal onderdeel van de puzzel, maar het is maar een stukje omdat het naast je kind ook over jou zal gaan.

Het behandelplan zal meestal bestaan uit gedragstherapie en medicatie, die beide hebben bewezen om de effecten bij kinderen met ADHD  te helpen beheren. Elk behandelplan is echter anders, net als elk kind met ADHD andere behoeften heeft. Met medicatie en therapie en een sterk teamwork tussen schoolpersoneel, ouders en professionals in de gezondheidszorg is absoluut mogelijk om goede resultaten te bereiken bij je kind.

Ouders van kinderen met ADHD moeten zes belangrijke punten begrijpen bij de behandeling van de aandoening:

  • Accepteer dat ADHD een langdurige aandoening is.
  • Leer alles wat je kunt over ADHD. Word deskundige over de aandoening. Dat betekent dat je moet leren wat de toestand is van je kind, hoe anderen zijn omgegaan met het succes, en wat de gezondheidszorg experts raden. Je wilt leren wat voor soort behandelingen het beste zullen werken bij je kind.
  • Leer de deskundigen en het team er omheen die je kind gaan behandelen kennen. Dat geldt dus voor de professionals in de gezondheidszorg met inbegrip van je kinderarts die je kind gaat behandelen, maar ook het school personeel die betrokken zal zijn bij het begeleiden van je kind.
  • Zoek een goede  school voor eventuele extra ondersteuning. Je kind zal een belangrijk deel van de dag door brengen in een klas of andere school faciliteit. Hoe meer het schoolpersoneel de toestand van je kind begrijpt en zijn of haar specifieke behoeften weet, hoe beter ze kunnen helpen hem/haar te helpen in de klas.
  • Begrijp het belang van medicatie als onderdeel van het behandelplan.
  • Zoek uit welke educatieve programma’s je kunnen helpen bij kinderen met ADHD.

Bekijk ook

Symptomen ADHD

Je zult merken dat je kind met ADHD symptomen vooruitgang zal boeken op bijna alle gebieden als zijn/haar omgeving goed is georganiseerd en gestructureerd.

Attention Disorder

Er is geen enkele test om de aanwezigheid van de aandoening van Attention Disorder vast te stellen. Je huisarts kan Attention Disorder wel diagnosticeren.

Attention Deficit Disorder

Voor Attention Deficit Disorder is nog geen genezing gevonden.Zullen de medicijnen een verschil maken? Zullen ze blijven werken? Zal therapie helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *