Voordelen van Asperger

Wat zijn de voordelen van Asperger?

De voordelen van Asperger zijn dat veel dingen gemakkelijker gaan dan bij mensen zonder deze stoornis. Zo kun je bijzonder goed feiten leren, deze talenten en vaardigheid kunnen ze ook goed inzetten. Het koppelen van A met B als de juiste bron er is gaat gemakkelijk.

Goede carrièreperspectieven zijn er dan ook als er gekozen wordt voor analytische of creatieve functies, zelfs genoeg om te compenseren voor een eventuele handicap.

De goede eigenschappen van iemand met Asperger zijn onder andere een fotografisch geheugen, talent voor muziek, een verhoogd bewustzijn van beelden en een buitengewoon groot potentieel voor het programmeren van computer.

Omdat mensen met Asperger vaak uiterst punctueel, nauwkeurig, binnen de deadlines en kwalitatief goed werk afleveren verdien je vaak extra respect van het management. Vaak wordt beweerd dat eerlijkheid niet zorgt voor de beste kansen maar als je in staat bent goed de waarheid te vertellen wanneer dat nodig is verdien je vaak het grootste respect van je collega’s.

Als iemand met het syndroom van Asperger ben je vaak rustig, en spreek je alleen als het echt moet. Je bent vaak een zeer originele denker omdat je altijd al gebonden bent aan de ongeschreven regels van de samenleving.

In situaties waar normale mensen zonder autistische neigingen worden uitgelokt of worden geïntimideerd houden mensen met het Syndroom van Asperger vaak het hoofd koel. Ze zijn vrij vaak volledig immuun voor spanningen die andere mensen wel ervaren. Een nadeel hiervan is dat je vaak ook niet de gevaarlijke signalen doorkrijgt.

Mensen met het syndroom van Asperger hebben daarnaast vaak voordeel bij het zakendoen aangezien ze vrij formeel blijven. Dit kan van pas komen bij het presenteren van jezelf. Het verdient misschien bijzondere aandacht en een goede psycholoog om dit helemaal begrijpbaar te maken.

Bekijk ook

Asperger Syndroom

Het syndroom van Asperger is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Syndroom van Asperger bij Volwassenen

Het syndroom van Asperger bij volwassenen is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Kenmerken Asperger

Personen met het gedragsprobleem syndroom van Asperger hebben een onzichtbare handicap. De kenmerken Asperger zijn hieronder uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *