Cyberpesten

Cyberpesten is het nieuwe pesten via internet. Niet langer beperkt pesten zich tot de schoolpleinen of straathoeken. Omdat bijna elk kind een mobieltje heeft met internet zijn de mogelijkheden om elkaar via dit medium te raken, ruimschoots aanwezig. Tegenwoordig kennen we modern pesten, namelijk elkaar online zwart maken via chats of facebook. In dit artikel vertellen wij je meer over cyberpesten.

Cyberpesten kan zowel thuis als op school gebeuren. Eigenlijk zelfs 24 uur per dag. Zolang kinderen de beschikking hebben over een telefoon, computer of ander apparaat (zoals een iPod of tablet), lopen ze gevaar.

Ernstig of chronisch cyberpesten kan voor de slachtoffers later een groot risico geven om hier een angst, depressie, of een andere stress gerelateerde aandoening aan over te houden. In sommige zeldzame maar zeer in publiciteit komende gevallen, hebben sommige kinderen zelfs zelfmoord gepleegd.

De straf voor cyberpesters kan zijn, schorsen  van school of royatie uit een sportteam. Bepaalde soorten cyberpesten kunnen ook in strijd zijn met school, discriminatie of zelfs seksuele intimidatie wetten.

Tekenen van Cyberpesten

Veel kinderen en tieners die worden gepest zijn terughoudend om dit tegen een leraar of ouder te vertellen. Vaak omdat ze het gevoel hebben dat ze zich schamen voor het sociale stigma, of omdat ze vrezen dat hun computer privileges zullen worden weggenomen.

Tekenen dat je kind wordt gepest kunnen zijn:

  • Emotionele stress na gebruik van internet
  • Zeer geheimzinnig over hun digitale leven
  • Gaat niet naar activiteiten van vrienden
  • Vermijd school bijeenkomsten
  • Stemmingsveranderingen thuis als het gaat om internet gebruik
  • Minder slaap en eetlust

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen bij Volwassenen

Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan kinderen. Maar veel gedragsproblemen komen dus ook voor bij volwassenen.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *