Gedragsproblemen bij Volwassenen

Gedragsproblemen komen ook voor bij volwassenen. Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan storende kinderen. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat veel gedragsproblemen ook voor kunnen komen bij volwassenen.

Terwijl de meeste kinderen de gedragsproblemen  vaak ontgroeien voordat ze volwassen zijn, zijn er een aantal kinderen dat lopende behandelingen en therapieën nodig hebben om ervoor te zorgen dat de gedragsproblemen niet het dagelijkse leven of relaties zullen verstoren. Deze omvatten:

 • Obsessive Compulsive Disorder – OCD kan een zeer moeilijke aandoening zijn om te behandelen omdat het zich op verschillende manieren kan ontwikkelen. Kinderen met OCS hebben het vaak moeilijk richting volwassenheid.
 • Angst – Vele mensen in het hele land lijden aan een vorm van angst, maar extreme angst- en paniekaanvallen kunnen grote invloed hebben op zowel kinderen als volwassenen.
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder – Het is een algemene misvatting dat alleen kinderen lijden aan deze aandoening. In de meeste gevallen zal dit ook het geval zijn tijdens de volwassenheid. Zonder de juiste behandeling kan het leven uiterst moeilijk zijn voor volwassenen die lijden aan ADHD.
 • Dit zijn slechts enkele van de gedragsstoornissen waar volwassenen last  van kunnen hebben. Er is een verscheidenheid van andere aandoeningen waar iemand in de volwassenheid last van kan hebben als een goede behandeling is uitgebleven bij het kind.

Als je vermoedt dat je lijdt aan een gedragsprobleem spreek dan met een ervaren zorgverlener om te leren wat je behandel opties zijn om de problemen aan te pakken.

Symptomen van gedragsproblemen bij Volwassenen

Kinderen en volwassenen met een gedragsprobleem hebben vaak de volgende verschijnselen:

 • Agressief gedrag ten opzichte van anderen, met inbegrip van pesten of het maken van bedreigingen.
 • Verkeerde interpretatie van andermans gedrag als bedreigend.
 • Onvermogen om frustratie te uiten.
 • Chronische liegen.
 • Stelen of vernielen van eigendommen.
 • Vechten.
 • Alcohol- en drugsmisbruik.

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Welke Gedragsproblemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten gedragsproblemen die ingedeeld kunnen worden in drie veelvoorkomende aandoeningen.

Een reactie

 1. hier herken ik veel in van mijn 56 jarige exvriend. hij kon niet ophouden contact te zoeken met mij toen ik de relatie verbrak, tijdens relatie verbaal agressief naar mij fysieke agressie jegens zijn hond. bedreigen, heeft ocd, kan niet echt liefhebben zei voor zijn exen wel. verzorgd zichzelf slecht, drankmisbruik is dagelijks liegt veel. uiteindelijk naar politie gegaan om van hem af te komen helpt ook niet. groetjes harrietbakker@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *