Postnatale Depressie Behandeling

Zelf kun je een hele hoop doen als behandeling tegen een postnatale depressie. Wij hebben een aantal goede tips opgeschreven als behandeling bij een postnatale depressie.

Probeer bij een postnatale depressie veel rust te krijgen

Slaap zoveel als je kunt en rust als je niet kunt slapen. Kijk om de paar uur naar je baby, neem een warm drankje, zet rustgevende muziek op en ga lekker zitten ontspannen. Probeer te slapen wanneer je baby slaapt. Zelfs als er klusjes te doen zijn kan het verstandiger zijn om te rusten.

Eet gezond en evenwichtig als behandeling tegen een postnatale depressie

Met alle nieuwe eisen aan je lichaam is goede voeding erg belangrijk. Probeer niet te gaan voor lange periodes zonder eten. Dit zal je helpen om dips in je bloedsuikerspiegel te vermijden. Brandstoffen in je voeding geven je energie en versterkt het immuunsysteem. Een evenwichtige voeding zorgt er ook voor dat je jezelf niet steeds moe voelt.

Doe wat zachte oefeningen

Hoewel dit het het laatste is waar je aan zal denken tijdens een postnatale depressie zal het doen van oefeningen je veel goed doen, zowel fysiek als mentaal. Wees niet te ambitieus. Gewoon gaan voor een wandeling met je baby kan al helpen. Of je kunt je aanmelden voor yoga of pilates lessen.

Ontmoet andere moeders

Het hebben van een baby kan zorgen dat je jezelf geïsoleerd voelt. Maar als je een postnatale depressie hebt zul je je vooral alleen voelen. Zorg ervoor dat je in contact komt met andere moeders die je tips kunnen geven en waarmee je ervaringen kan delen.

Wees lief voor jezelf

Je moet voor jezelf zorgen om te kunnen zorgen voor je baby. Je moet jezelf niet belasten met dingen die echt niet gedaan hoeven te worden. Stel het nemen van grote beslissingen uit of vraag je partner dit te doen. Probeer realistisch te zijn over wat je kunt bereiken en vergeet niet om jezelf op z’n tijd eens te trakteren.

We hopen dat bovenstaande punten je zullen helpen bij de postnatale depressie behandeling.

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen bij Volwassenen

Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan kinderen. Maar veel gedragsproblemen komen dus ook voor bij volwassenen.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *