Ben ik autistisch?

Wanneer je je afvraagt of je misschien autistisch bent, zal je eerst meer te weten moeten komen over autisme.

Kenmerken van autisme zijn onder andere een verminderde ontwikkeling in de sociale interactie, communicatie en gedrag.
De mate van autisme varieert van mild tot ernstig. Zwaar getroffen mensen met autisme blijken een zeer ernstige verstandelijke handicap te hebben.

Behandeling van autisme

De optimale behandeling van autisme gaat om een ​​school-of beroepsopleiding programma dat geschikt is voor het ontwikkelingsniveau van het kind of de volwassene. Het is belangrijk dat medische en geestelijke gezondheidszorg samen werken om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen met autisme om zowel hun levensverwachting als kwaliteit van leven te optimaliseren.
Personen met autisme en degenen die voor hen zorgen houden zich vaak bezig met belangenbehartiging activiteiten zoals het lopen voor autisme in april, Autism Awareness Month.

Wat is autisme?

Autisme is een ontwikkelingsstoornis die wordt gekenmerkt door een verminderde ontwikkeling in de communicatie, sociale interactie en gedrag. Statistieken over autisme zeggen dat het een op de 88 kinderen treft, een 78% toename in de afgelopen 10 jaar. Het beïnvloedt het leven van veel kinderen en hun families. Het komt vijf keer zo vaak voor bij jongens als bij meisjes. In Amerika zijn clusters van autisme gevonden in Californië van 1993 tot 2001. In dit gebied kwamen significant meer autisme voor dan elders.

In het verleden werd autisme verward met jeugd schizofrenie of psychose in de kindertijd, en bij volwassene met schizotypische persoonlijkheidsstoornis. Naarmate aanvullende informatie uit onderzoek over autisme beschikbaar komt, wordt omvang en de definitie van de conditie steeds meer verfijnd. Een deel van de verwarring over de aandoening uit het verleden is opgelost.

Welke invloed heeft autisme op het gezin?

Wanneer iemand in je gezin lijdt aan autisme dan kom je voor emotionele, sociale en financiële uitdagingen te staan. Hoe groot die invloed is hangt onder af van de ernst van het autisme en hoe de persoon functioneert. Ook van invloed zijn de sociale steun die het gezin ondervindt, en soms ook de etniciteit van de ouders van de persoon. Broers en zussen van kinderen en tieners met autisme lijken beter af in hun begrip en de acceptatie van het familielid met autisme wanneer ze voldoende voorlichting krijgen over de toestand van uw dierbare.

Wat zijn de verschillende soorten van autisme?

Autisme is geclassificeerd als een pervasieve ontwikkelingsstoornis (PDD), een categorie van aandoeningen die vaak door elkaar wordt beschreven in het brede spectrum van ontwikkelingsstoornissen, beter bekend als autisme spectrum stoornissen (ASS). Het bereik van deze aandoeningen varieert van ernstig verminderde personen met autisme tot meer high-functionerende individuen met enige afwijkingen op het gebied van sociale interactie, maar verder met een normale intelligentie – het syndroom van Asperger. De wijze waarop autisme wordt tentoongesteld kan sterk verschillen. Bovendien kan autisme vaak voorkomen in combinatie met andere aandoeningen, zoals mentale retardatie en bepaalde medische aandoeningen. De mate van autisme kan variëren van mild tot ernstig. Licht aangetast personen kunnen bijna normaal overkomen. Zwaar getroffen individuen hebben een extreem verstandelijke beperking en zijn niet in staat om te functioneren in vrijwel alle omstandigheden.

Bekijk ook

Zelfbeschadiging en andere Autisme Symptomen

Zelfbeschadiging kan een gevolg zijn van de symptomen van autisme. Want op sociaal, communicatief, motorisch en sensorisch gebied zijn er problemen.

Savant Syndroom

Het Savant syndroom komt voor bij autisme. Hierbij blinkt de persoon op één beperkt gebied uit, soms met wonderbaarlijke, virtuoze gevolgen.

Taalproblemen bij Autisme

Taalproblemen komen veel voor bij mensen met autisme. Wel kunnen ze andere methodes leren om hun behoeftes te uiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *