Lichte Autisme Kenmerken

Lichte autisme kenmerken worden vaak over het hoofd gezien. Geïsoleerd in hun eigen wereld lijken mensen met autisme onverschillig en afwezig te zijn en niet in staat om emotionele bindingen te vormen met anderen.

Mensen met deze bijzondere  verstoring in de hersenen kunnen een breed scala van symptomen en invaliditeit hebben en zijn niet altijd in staat om andermans gedachten, gevoelens en behoeften te begrijpen. Taal en intelligentie kunnen vaak niet volledig ontwikkelen, waardoor communicatie en sociale relaties moeilijk zijn.

Veel mensen met autisme houden zich bezig met repeterende handelingen zoals schommelen of bonzen met hun hoofd en houden vast aan vertrouwde patronen in hun dagelijkse routines. Sommige mensen zijn gevoelig voor geluid, gevoel, zicht of reuk. Bij sommige kinderen zie je de toekomstige problemen al vanaf de geboorte. Maar in de meeste gevallen worden de problemen duidelijker wanneer het kind ouder is en achterblijft in de ontwikkeling ten opzichte van andere kinderen van dezelfde leeftijd. Andere kinderen beginnen wel goed maar tussen 18 en 36 maanden oud gaan ze plotseling ander gedrag vertonen. Ze handelen vreemd en verliezen taal- en sociale vaardigheden die ze al hadden verworven.

Als ouder, leerkracht of verzorger ken je waarschijnlijk de frustratie van het proberen om te communiceren en verbinding te maken met kinderen of volwassenen met autisme. Misschien voel je je genegeerd als zij zich bezighouden met eindeloos repetitief gedrag. Je mag wanhoop over de bizarre manieren waarop zij hun innerlijke behoeften uiten .

Maar er is hulp en hoop. Voorbij zijn de dagen dat mensen met autisme werden geïsoleerd en weggestuurd naar diverse instellingen. Vandaag de dag kunnen veel jongeren geholpen worden om naar school te gaan en om te gaan met andere kinderen. Er zijn methoden beschikbaar om te helpen hun sociale, taal, en academische vaardigheden te verbeteren.

Hoewel meer dan 60 procent van de volwassenen met autisme zorg nodig blijven hebben gedurende hun hele leven, beginnen sommige programma’s aan te tonen dat met de juiste ondersteuning, veel mensen met autisme kunnen worden opgeleid om zinvol werk te doen en in het leven van de gemeenschap deel te nemen.

Autisme is te vinden in alle landen en regio van de wereld, en in families van alle raciale, etnische, religieuze en economische achtergronden. Het ontstaan ​​in de kindertijd en het treft ongeveer 1 of 2 personen op de duizend en komt drie tot vier keer vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Meisjes met de aandoening hebben vaak meer ernstige symptomen en een lagere intelligentie.

Bekijk ook

Zelfbeschadiging en andere Autisme Symptomen

Zelfbeschadiging kan een gevolg zijn van de symptomen van autisme. Want op sociaal, communicatief, motorisch en sensorisch gebied zijn er problemen.

Savant Syndroom

Het Savant syndroom komt voor bij autisme. Hierbij blinkt de persoon op één beperkt gebied uit, soms met wonderbaarlijke, virtuoze gevolgen.

Taalproblemen bij Autisme

Taalproblemen komen veel voor bij mensen met autisme. Wel kunnen ze andere methodes leren om hun behoeftes te uiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *