Behandeling Dyspraxie

Personen met Dyspraxie moeten letten op hun lichaamsgewicht om zo obesitas te voorkomen. Dit gaat over het algemeen goed met een gezond eet plan (soms ontworpen met de hulp van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg) ter compensatie van de algemene tendens om lichamelijke activiteit te vermijden.

Tips

  • Doe atletische bezigheden die minder competitief zijn (zwemmen, wandelen, yoga of stoel oefeningen) Deze bezigheden zijn aanvaardbaar te noemen bij personen met deze aandoening en kunnen daarom voor lange tijd worden beoefend.
  • De hoeveelheid frustratie die wordt veroorzaakt in een poging om competentie te bereiken met een motorische activiteiten die moet worden afgewogen tegen de mogelijke winst in vaardigheid.
  • Voor kinderen met deze aandoening is het belangrijk voor ouders om de activiteiten te reguleren en te controleren om frustratie of overstimulatie te voorkomen.
  • Bij kinderen die hun veters nog niet kunnen strikken kunnen hulpmiddelen worden gebruikt zoals slip op of klittenband schoenen. Hetzelfde beginsel moet worden toegepast voor adolescenten of volwassenen met deze stoornis.
  • In de adolescentie is het realistischer en handiger om ondersteunende technologie gebruiken  zoals bijvoorbeeld een toetsenbord in plaats van te proberen om handschrift leesbaar te krijgen wanneer dit niet is gelukt tijdens de lagere school periode.

Het voorkomen

Het is essentieel om tijdig motorische problemen te ontdekken. Vroegtijdige interventie diensten voor peuters en kleuters moeten worden geïmplementeerd om stoornissen te voorkomen en om mogelijke verdwijning van de symptomen te bereiken bij sommige individuen.

Iemand met Sensory Based motorische stoornissen (SBMD) kan moeite hebben met het navigeren deze wereld. Hun lichaam doet gewoon niet wat hun hersenen hen vertellen te doen. SBMD is onderverdeeld in twee verschillende categorieën. De eerste is Dyspraxie, genomen van het Griekse woord ‘praxis’ (te doen) en het Latijnse voorvoegsel “dys” (slecht) en het gaat in dit geval om een slechte motorische coördinatie, timing, planning en organisatie.

De tweede categorie van sensorische Based Motor Disorder is Postural stoornis. Een zintuiglijke gebaseerde Posturale stoornis heeft een negatieve impact bij een persoon op spierspanning, evenwicht en het vermogen om hun spieren te beheren en om succesvol te kunnen opereren binnen hun eigen lichaam. Ze worden vaak bestempeld als lui en onhandig.

Bekijk ook

Motoriek bij Kinderen

Kinderen met motorische problemen hebben vaak verschillende variabele problemen, afhankelijk van de leeftijd van diagnose.

Motorische Stoornis

Een motorische stoornis, ook wel motorische coördinatie stoornis of motor Dyspraxie is een veel voorkomende aandoening tijdens de kindertijd.

Dyspraxie bij kinderen

Dyspraxie is een stoornis in dat deel van de hersenen waar de motoriek huist; het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *