Hechtingsproblemen behandeling

Hechtingsproblemen behandeling

Als uw kind lijdt aan een ernstig hechtingsprobleem, zoals een  reactieve hechtingsstoornis, dan is het aan te raden professionele hulp te zoeken. Extra steun kan een positieve verandering hebben op het leven van uw kind. En hoe eerder je hulp krijgt, hoe beter.

Als u vermoedt dat uw kind een probleem heeft met aan u te hechten, begin dan het traject met een afspraak bij een kinderarts.

Vormen van behandeling voor een reactieve hechtingsstoornis

Behandeling van een reactieve hechtingsstoornis betreft meestal een combinatie van therapie, besprekingen en ouderschap begeleiding, zo ontworpen dat het kind een veilige leefomgeving heeft. Op deze manier ontwikkelt iemand met een hechtingsstoornis een positieve interactie met ouders/verzorgers, en verbetert het de relatie met leeftijdsgenoten.

Terwijl medicatie kan worden gebruikt om de aandoeningen, zoals depressie, angst, of hyperactiviteit te behandelen, is er geen snelle oplossing voor de behandeling van een reactieve hechtingsstoornis. Uw kinderarts kan een behandelplan schrijven dat bestaat uit:

– Gezinstherapie: Typische therapie voor hechtingsproblemen omvat zowel het kind en zijn of haar ouders of verzorgers. Therapie gaat vaak gepaard met leuke en lonende activiteiten die de onderlinge band versterken en die ouders en andere kinderen in het gezin helpen begrijpen om de symptomen van de aandoening en effectieve interventies te verbeteren.
– Individuele psychologische begeleiding: Therapeuten kunnen ook afzonderlijk een ontmoeting met het kind hebben of terwijl de ouders observeren. Dit is ontworpen om uw kind direct te assisteren bij toezicht op emoties en gedrag.
– Speel therapie: Helpt uw kind de juiste vaardigheden te leren voor interactie met collega’s en andere behandelingen in sociale situaties.
– Bijzonder onderwijs: Speciaal ontworpen programma’s binnen de school van uw kind kunnen helpen hem of haar vaardigheden te leren  die nodig zijn voor academisch en sociaal succes, met daarbij aandacht voor gedrags-en emotionele problemen.
– Opvoedingsvaardigheden klassen: Onderwijs voor ouders en verzorgers richt zich op het leren over hechtingsstoornissen en andere noodzakelijke opvoedingsvaardigheden.

Een nota aan ouders van geadopteerde of pleegzorg kinderen met een reactieve hechtingsstoornis
Als u een kind heeft geadopteerd, bent u misschien niet op de hoogte geweest van een reactieve hechtingsstoornis. Woede of ongevoeligheid van uw nieuwe kind kan hartverscheurend zijn en moeilijk te begrijpen. Probeer te onthouden dat uw geadopteerde kind niet handelt uit gebrek aan liefde voor jou. Hun ervaring heeft hen anders geleerd en daarom zijn ze niet bereid zich te binden aan u, en ze kunnen u nog niet herkennen als een bron van liefde en troost. Uw inspanningen om hen houden zal een impact hebben-het is normaal wanneer dit enige tijd kan duren.

Bekijk ook

Hechtingsstoornis Kenmerken en Symptomen

Het is belangrijk om vroegtijdig veel te weten over een hechtingsstoornis en de kenmerken en symptomen hiervan.

Hechtingsstoornis bij Volwassenen

Hechtingsstoornis volwassenen is een term die wordt gebruikt om het emotionele disfunctioneren van iemand te beschrijven.

Hechtingsstoornis behandeling

Een kind dat nog niet vroeg in het leven gebonden is aan liefde kan een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *