Hechtingsstoornis behandeling

Een kind dat nog niet vroeg in het leven gebonden is aan liefde kan een hechtingsstoornis behandeling krijgen. Maar je kunt je kind ook helpen te leren om je liefde te aanvaarden met de tijd, consistentie en herhaling. Vertrouwen en veiligheid komen voort uit het zien van liefdevolle daden, horen van geruststellende woorden, en het gevoel getroost worden.

  • Zoek dingen die je goed voelt om je kind je liefde te tonen door middel van schommelen, knuffelen en vasthouden. Hij of zij zal eerder aan u gehecht raken en u ook eerder missen.  Doe dit altijd met respect voor wat comfortabel en goed aanvoelt voor je kind. In geval van eerdere mishandeling en trauma, moet u wellicht heel langzaam beginnen omdat uw kind waarschijnlijk fysieke aanraking in eerste instantie niet prettig vindt.
  • Reageer op de emotionele leeftijd van uw kind. Kinderen met een hechtingsstoornis gedragen zich vaak als jongere kinderen, zowel sociaal als emotioneel. Het kan nodig zijn om hen te behandelen alsof ze een stuk jonger zijn. Communiceer met meer non-verbale communicatie en gebruik kalmerende en troostende woorden.
  • Help uw kind emoties te uiten. Kinderen met een hechtingsstoornis kunnen niet weten wat ze voelen of weten niet hoe ze moeten vragen wat ze nodig hebben. Het is goed om ze te laten weten dat ze alle emoties mogen tonen en laat ze dan ook op een gezonde manier hun emoties uiten.
  • Luister, praat en speel met je kind. Dit zijn de momenten om een kind zich aan jouw te laten hechten. Het lijkt misschien moeilijk om alles te laten vallen, afleiding te elimineren, en gewoon in het moment te zijn, maar deze “quality time” samen is een geweldige kans voor jouw kind en richt daarom dan ook de volledige aandacht en zorg op hem/haar.

Repareren van reactieve hechtingsstoornis:

Tips voor het ondersteunen van de gezondheid van uw kind:
Een kind eet, slaapt, en beweegt. Deze zaken zijn nog meer aanwezig bij kinderen met hechtingsproblemen. Gezonde leefgewoonten is een van de zaken in de lange weg om uw kind minder stress en minder stemmingswisselingen te laten hebben. Rust en regelmaat is hierbij echt van belang. Bij kinderen met een hechtingsstoornis is ontspanning, goed uitgerust zijn, en je goed voelen belangrijk. Alles zal veel makkelijker zijn voor je kind om zo de uitdagingen van het leven aan te gaan.

  • Dieet – Zorg ervoor dat uw kind een dieet heeft vol met volle granen, fruit, groenten en magere eiwitten. Zorg ervoor dat u de suiker weglaat en voeg veel goede vetten toe – zoals vis, lijnzaad, avocado’s, en olijfolie-voor een optimale gezondheid van de hersenen.
  • Slaap – Als uw kind moe is tijdens de dag, zal het veel moeilijker voor hen zijn om zich te concentreren op het leren van nieuwe dingen. Maak een slaap schema (voor het slapen gaan en wektijd) en wees consistent.
  • Oefening – Om het even welk type van lichamelijke activiteit kan een grote tegengif zijn voor stress, frustratie en opgehoopte emotie, omdat er endorfines mee worden aangemaakt die uw kind een goed gevoel geven. Fysieke activiteit is vooral belangrijk voor het boze kind. Als uw kind van nature niet actief is, probeer dan een aantal verschillende takken van sport om iets te vinden dat ze leuk vinden.
  • Elk van deze zaken op het gebied van voeding, rust en inspanning kan het verschil maken tussen een goede en een slechte dag voor een kind met een hechtingsstoornis. Deze basics zullen ervoor zorgen dat uw kind gezonde hersenen ontwikkelt en klaar is om aan te sluiten.

Bekijk ook

Hechtingsstoornis Kenmerken en Symptomen

Het is belangrijk om vroegtijdig veel te weten over een hechtingsstoornis en de kenmerken en symptomen hiervan.

Hechtingsstoornis bij Volwassenen

Hechtingsstoornis volwassenen is een term die wordt gebruikt om het emotionele disfunctioneren van iemand te beschrijven.

Hechtingsproblemen behandeling

Hechtingsproblemen behandeling Als uw kind lijdt aan een ernstig hechtingsprobleem, zoals een  reactieve hechtingsstoornis, dan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *