Hulp bij Psychische Problemen

Voor hulp bij psychische problemen kan je terecht bij verschillende Nederlandse instanties. Veel mensen met psychische problemen durven hier niet voor uit te komen uit angst voor de reactie van andere mensen. Het zijn veelal problemen die je niet kan zien en hulp bij psychische problemen is vaak een lang traject van therapie en praatsessies om van de problemen af te komen of de problemen te verminderen.

Allereerst kun je voor hulp bij psychische problemen terecht bij de GGZ. De organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg. Je kunt bij instellingen van de GGZ terecht voor alle soorten hulp bij psychische problemen. Op de website van GGZ Nederland kun je een instelling bij jouw in de buurt zoeken.

Vanaf september 2013 is SIRE, de onafhankelijke stichting die zich inzet voor onderbelichte maatschappelijke onderwerpen, een campagne begonnen voor hulp bij psychische problemen. SIRE zorgt ervoor dat iedereen in Nederland zich bewust wordt van de maatschappelijke problemen. Zo ook voor hulp bij psychische problemen.

Op de webpagina van SIRE kun je de link vinden naar de site van “de hulplijn voor mensen zonder een psychische ziekte.nl” Deze hulplijn kunt u ook bellen op 0900-0727. Hier zitten mensen die een psychische ziekte gehad hebben om je te helpen er ook vanaf te komen.

Laat zien dat je van je psychische problemen af wilt komen en gebruik deze extra informatie!

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen bij Volwassenen

Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan kinderen. Maar veel gedragsproblemen komen dus ook voor bij volwassenen.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *