Kan ik een Vriend Helpen met Borderline?

Als je iemand kent die borderline heeft beïnvloedt dit jou ook. Het eerste en belangrijkste wat je kunt doen is je vriend of familielid te helpen om de juiste diagnose te krijgen en een hierbij passende behandeling voor te nemen. Het kan nodig zijn om een afspraak te maken met de dokter en hier samen naartoe te gaan. Moedig hem of haar aan in behandeling te blijven of te zoeken naar een andere behandeling als de symptomen niet lijken te verbeteren met de huidige behandeling.

Om een vriend of familielid te helpen kan je:

  • Emotionele steun bieden: begrip, geduld en aanmoediging voor de verandering kan moeilijk en beangstigend zijn voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis, maar het is mogelijk voor hen om beter te worden in deze tijd.
  • Meer informatie verzamelen over psychische stoornissen waaronder borderline persoonlijkheidsstoornis, zodat je kunt begrijpen wat je vriend of familielid ervaart.
  • Praat met toestemming van je vriend of familielid met zijn of haar therapeut om te leren over wat therapieën voor familieleden, zoals DGT-CGT kan betekenen.

Negeer nooit commentaar over iemands intentie of plan om zichzelf of iemand anders schaden. Meld deze opmerkingen aan therapeut of arts van de persoon. In dringende of potentieel levensbedreigende situaties, kan het nodig zijn om de politie te bellen.

Bekijk ook

Gespleten Persoonlijkheid

Veel mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben een andere aandoening in aanvulling op BPS zoals een gespleten persoonlijkheid.

Wat te Doen als ik Borderline heb?

Het nemen van die eerste stap om jezelf te helpen is misschien moeilijk. Bekijk wat de behandelingsopties en de behandeling tegen Borderline kan zijn.

Medicijnen tegen Borderline

Slechts uit enkele onderzoeken blijkt dat medicijnen tegen Borderline nodig zijn of effectief zijn voor mensen met deze stoornis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *