Medicijnen tegen Borderline

Geen enkel medicijnen is goedgekeurd om borderline persoonlijkheidsstoornis te behandelen. Slechts uit enkele onderzoeken blijkt dat medicijnen tegen Borderline nodig zijn of effectief zijn voor mensen met deze stoornis. Echter zijn er veel mensen met een borderline stoornis behandeld met medicijnen in aanvulling op psychotherapie. Hoewel Borderline medicijnen niet genezen kunnen sommige medicijnen nuttig zijn bij het managen van de specifieke symptomen.

Voor sommige mensen kunnen medicijnen helpen om symptomen zoals angst, depressie of agressie te verminderen. Vaak zijn mensen in behandeling met verschillende medicijnen tegelijk, maar er is weinig bewijs dat deze in praktijk nodig zijn of effectief zijn.

Medicijnen kunnen verschillende bijwerkingen veroorzaken. Mensen met borderline persoonlijkheidsstoornis moeten met hun behandelend arts te praten over wat te verwachten van een bepaald medicijn.

Andere behandelingen

Uit een studie uitgevoerd bij 30 vrouwen met borderline persoonlijkheidsstoornis bleek dat omega-3-vetzuren kunnen helpen symptomen van agressie en depressie te onderdrukken. De behandeling bleek goed te werken en heeft weinig bijwerkingen.

Met de juiste behandeling ervaren veel mensen minder ernstige symptomen. Echter zijn vele factoren van invloed op de hoeveelheid tijd die het duurt voordat de symptomen verbeteren. Het is dus belangrijk voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis om geduldig te zijn en passende hulp krijgen tijdens de behandeling.

Bekijk ook

Gespleten Persoonlijkheid

Veel mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben een andere aandoening in aanvulling op BPS zoals een gespleten persoonlijkheid.

Wat te Doen als ik Borderline heb?

Het nemen van die eerste stap om jezelf te helpen is misschien moeilijk. Bekijk wat de behandelingsopties en de behandeling tegen Borderline kan zijn.

Kan ik een Vriend Helpen met Borderline?

Ken je iemand die borderline heeft en beïnvloedt dit jou ook? Het belangrijkste is je vriend of familielid te helpen om de juiste diagnose te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *