Natuurlijke Antidepressiva

Als je liever natuurlijke antidepressiva gebruikt, dan kun je misschien wel op zoek naar natuurlijke remedies voor depressie. Er is geen overtuigend bewijs dat een alternatieve behandeling of een homeopathische behandeling effectief is bij een matige tot ernstige depressie. Sommige mensen met een depressie voelen echter dat huismiddeltjes helpen om te gaan met de aandoening.

Heb je een depressie en overweeg je het gebruik van een alternatieve therapie? Dan is het belangrijk om het advies van je zorgverzekeraar op te zoeken.

Wat zijn natuurlijke antidepressiva?

Een medische behandeling die niet is geclassificeerd als standaard westerse medische praktijk wordt aangeduid alternatieve geneeskunde. Dit omvat een verscheidenheid van benaderingen. Van dieet en lichaamsbeweging om mentaal beter te worden tot een veranderingen van levensstijl. Voorbeelden van therapieën zijn:

  • Acupunctuur
  • Aromatherapie
  • Chiropractische behandelingen
  • Geleide fantasie
  • Voedingssupplementen
  • Hypnose
  • Massage therapie
  • Meditatie
  • Ontspanning
  • Yoga

Welke kruiden kunnen helpen als natuurlijke antidepressiva?

Er is een breed scala van kruiden die mensen kunnen gebruiken voor de behandeling van vele ziekten. Tegen depressie kan je als natuurlijk antidepressiva Sint-janskruid gebruiken.

Sint-janskruid wordt gebruikt voor medische doeleinden, dat in vele delen van de wereld en al voor duizenden jaren wordt gebruikt. Dit natuurlijk antidepressiva kan werken maar onderzoeksresultaten zijn wisselend.

Het gebruik van een kruidensupplement als natuurlijke antidepressiva vereist voorzichtigheid en mag alleen worden ingenomen na overleg met je arts. Dit komt omdat natuurlijke supplementen kunnen reageren met geneesmiddelen die je ook inneemt. Het gebruik kan gevaarlijk zijn voor mensen met bepaalde aandoeningen. Je arts kan je helpen de risico’s en potentiële voordelen af te wegen. Op die manier kan je een weloverwogen beslissing maken.

Is meditatie of yoga goed als natuurlijke antidepressiva?

Meditatie wordt soms omschreven als een veranderde staat van het bewustzijn. Meditatie kan helpen ontspanning te bevorderen, waarvan is gebleken dat het goed is tegen een depressie.

Er is enig bewijs om te suggereren dat yoga nuttig kan zijn tegen een depressie, maar het bewijs is niet sluitend. Yoga omvat meditatie met fysieke houdingen, ademhalingstechnieken en ontspanning. Naast meditatie en yoga kan je nog een aantal andere benaderingen gebruiken als natuurlijke antidepressiva zoals progressieve relaxatie, geleide fantasie of muziek therapie.

Hoe werkt het doen van oefeningen als natuurlijke antidepressiva?

Verschillende vormen van lichaamsbeweging kunnen helpen bij het verminderen van stress, ontspan je en helpen de symptomen van depressie te verminderen. Oefening doen kan je energie ook verhogen en je balans en flexibiliteit verhogen. In het algemeen is het doen van oefeningen een veilige, effectieve en gemakkelijke manier als natuurlijke antidepressiva.

Bekijk ook

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke (genetische) aandoening die de hersenen en het zenuwstelsel aantast.

Sociale Angststoornis

Een sociale angststoornis is een angst te gedragen in een beschamende manier terwijl je praat of een ontmoeting met andere mensen, vooral vreemden.

Gegeneraliseerde Angststoornis

Een gegeneraliseerde angststoornis (GAD) is een aandoening waarbij je de meeste dagen overmatige angst hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *