Ouders van kinderen met autisme

Als ouders horen dat hun kind autistisch is, zouden wel willen dat ze met magie het probleem weg konden halen. Ze keken uit naar een baby en het kijken naar hun kind hoe het leert en groeit. In plaats daarvan worden ze geconfronteerd met het feit dat hun kind niet voldoet aan hun dromen en dat het ze dagelijks zal uitdagen om geduld te hebben. Sommige families ontkennen het probleem of fantaseren over een instant genezing. Zij sturen het kind van de ene specialist naar de andere, in de hoop op een andere diagnose. Het is belangrijk voor de familie dat ze leren omgaan met hun pijn en dit probleem overwinnen, terwijl ze ondertussen nog steeds hoop koesteren voor de toekomst van hun kind. De meeste gezinnen beseffen dat het leven hoe dan ook door gaat.

Vandaag de dag, meer dan ooit, kunnen mensen met autisme worden geholpen. Een combinatie van vroegtijdige interventie, speciaal onderwijs, gezinsondersteuning, en in sommige gevallen, medicatie, helpt steeds meer kinderen met autisme om een meer normaal leven te leiden. Speciale interventies en onderwijsprogramma’s kunnen hun mogelijkheden om te leren, te communiceren, en omgang met anderen verbeteren en uit breiden, terwijl de ernst en de frequentie van storend gedrag vermindert. Medicijnen kunnen worden gebruikt om bepaalde symptomen te helpen verlichten. Oudere kinderen en volwassenen kunnen ook profiteren van de behandelingen die vandaag beschikbaar zijn. Dus, hoewel er geen genezing in zicht is, is het mogelijk het dag-tot-dag leven van kinderen en volwassenen met autisme sterk te verbeteren.

Vandaag de dag, heeft een kind dat effectieve therapie en onderwijs krijgt, goede hoop dat het zijn of haar unieke vermogen om te leren kan gebruiken. Zelfs sommige kinderen die ernstig verstandelijk gehandicapt zijn, kunnen veel zelfhulp vaardigheden zoals koken, aankleden, de was doen, en omgaan met geld onder de knie krijgen. Voor deze kinderen zijn een grotere onafhankelijkheid en zelfzorg de primaire trainingsdoelen. Andere jongeren kunnen basale academische vaardigheden, zoals lezen, schrijven en eenvoudige wiskunde leren. Veel kinderen voltooien volledig de middelbare school. Sommigen lukt het zelfs een universitaire graad te halen. Net als bij ieder ander zijn hun persoonlijke belangen een sterke stimulans om te leren. Het is duidelijk dat vroegtijdige interventie een belangrijke factor is in de ontwikkeling van het potentieel van een kind om op de lange termijn succes te hebben op het gebied van onafhankelijkheid. Hoe eerder een kind hulp krijgt, hoe meer kans om te leren. Bovendien, omdat de hersenen van een jong kind kneedbaar zijn, geloven wetenschappers dat vroegtijdige interventie kinderen de beste kans geeft op het ontwikkelen van hun volledige potentieel.

Bekijk ook

Zelfbeschadiging en andere Autisme Symptomen

Zelfbeschadiging kan een gevolg zijn van de symptomen van autisme. Want op sociaal, communicatief, motorisch en sensorisch gebied zijn er problemen.

Savant Syndroom

Het Savant syndroom komt voor bij autisme. Hierbij blinkt de persoon op één beperkt gebied uit, soms met wonderbaarlijke, virtuoze gevolgen.

Taalproblemen bij Autisme

Taalproblemen komen veel voor bij mensen met autisme. Wel kunnen ze andere methodes leren om hun behoeftes te uiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *