Pesten via Internet

Stop pesten via internet!

Als je ontdekt dat je kind gepest wordt via internet praat dan met hem of haar over eventuele ervaringen die je zelf in je jeugd hebt gehad. Dit kan helpen je kind zich minder alleen te voelen. Laat je kind weten dat het niet zijn of haar schuld is en dat pesten via internet meer zegt over de pester dan over de slachtoffers. Praat tijdens ouderavonden met leraren en de leiding op school en neem de signalen van je kind mee in dit gesprek.

Veel scholen, schoolgroepen en naschoolse opvang hebben een protocol betreffende pesten op het internet. Laat je kind weten wat je van plan bent te doen en als hij/zij zich bezorgd voelt over de aanpak is het misschien beter om zelf de problemen aan te pakken.

Wat kunt u zelf doen tegen pesten via internet?

  • Blokkeer de pester. De meeste apparaten hebben instellingen die je toelaten om elektronisch e-mails, IM, of sms-berichten van bepaalde personen te blokkeren.
  • Beperk de toegang tot technologie. Hoewel het kwetsend is, kunnen veel kinderen die worden gepest het niet weerstaan om aan de verleiding van op websites of telefoons te zitten kijken om te zien of er nieuwe berichten zijn. Houd de computer in een openbare plaats in het huis (geen laptops in de slaapkamers van kinderen) en het beperk het gebruik van mobiele telefoons en games. Sommige telecom bedrijven kunnen sms-diensten uit te schakelen tijdens bepaalde uren.
  • De meeste telefoons en websites hebben de optie om ouderlijk toezicht toe te staan waardoor ouders toegang hebben in het online leven van hun kind.
  • Ken de online wereld van je kinderen, om pesten tegen te gaan! Check de berichten die ze plaatsen op Facebook en Twitter. Ben je bewust van de tijd die ze doorbrengen online en praat met ze over het belang van privacy. Het is een slecht idee om persoonlijke informatie over jezelf te delen zelfs met je vrienden.

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen bij Volwassenen

Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan kinderen. Maar veel gedragsproblemen komen dus ook voor bij volwassenen.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *