Vroege interventie belangrijk voor autistisch kind

De voordelen van vroege interventie voor kinderen met Autisme

Wanneer kinderen met ASS een vroege interventie ondergaan, blijkt dit positief te werken op het functioneren van de hersenen, de communicatieve vaardigheden en het algemene sociale gedrag ten opzichte van ASD kinderen zonder vroege interventie, rapporteren onderzoekers van de Yale School of Medicine in de Journal of Autism and Developmental Disorder (november 2012 probleem ).

Ze voegden eraan toe dat de hersenen van kinderen met autisme  goed lijken te reageren op “cruciale respons behandeling” als het vroeg wordt ingezet. Het programma, dat ouderbetrokkenheid en “play” situaties vereist, is speciaal gemaakt voor kinderen met autisme.

De nieuwe techniek bevat is makkelijk te gebruiken bij zeer jonge kinderen.

Nieuws en weetjes over autisme

Een mutatie in het gen dat een eiwit, SynGAP1 codeert,  verstoort ernstig de manier waarop de circuits in de hersenen zich ontwikkelen tijdens de eerste levensjaren van een mens.

Onderzoekers van het Scripps Research Institute melden in het tijdschrift Cell dat ze ontdekken hoe genetische mutaties verantwoordelijk kunnen zijn voor de gedrags-en cognitieve problemen bij mensen met een ASS.

Ongeveer 1 miljoen mensen over de hele wereld worden getroffen door autisme. Het blijkt dat het risico op autisme wordt vergroot door griep en aanhoudende koorts tijdens de zwangerschap. Als een zwangere vrouw de griep krijgt of koorts heeft die langer duurt dan een week, is er een grotere kans is dat haar nakomelingen zal worden gediagnosticeerd met een ASS voor de leeftijd van drie, rapporteren onderzoekers van de Universiteit van Aarhus, Denemarken, in het tijdschrift Pediatrics (november, 12e, 2012 issue).

De wetenschappers hebben de gegevens van 96.736 kinderen onderzocht in Denemarken van 1997 tot 2003. Zij vonden dat niet-griep luchtweginfecties, urineweginfecties, genitale infecties, verkoudheid en infecties van de sinussen tijdens de zwangerschap niet werden geassocieerd met een hoger risico op autisme voor de baby.

Echter, de volgende ziekten en omstandigheden gaven wel een verhoogd risico op ASS:

  • Influenza tijdens de zwangerschap – verdubbelt het risico op autisme voor het kind
  • Aanhoudende koorts (meer dan een week) tijdens zwangerschap – verdriedubbelt het risico
  • Gebruik van antibiotica tijdens de zwangerschap – verhoogt enigszins het risico op autisme bij de baby

Hoofd onderzoeker, Hjordis Osk Atladottir, MD, PhD, benadrukt dat het risico op autisme voor zwangere moeders die geveld worden door griep of aanhoudende koorts ondervinden niet mag lijden tot ongerustheid – 98% van degenen die ziek waren geworden tijdens hun onderzoek hadden alsnog gezonde baby’s die nooit een ASS ontwikkelden.

De auteurs legde uit dat genetische mutaties die ASS veroorzaken over het algemeen synapsen beïnvloeden. Een aanzienlijk deel van de kinderen met ernstige gedragsproblemen en verstandelijke beperkingen worden verondersteld om alleen mutaties te dragen in belangrijke neurologische genen.

Hoofd onderzoeker, Prof Gavin Rumbaugh, zei: “In deze studie hebben we iets gedaan wat niemand anders ooit gedaan heeft. Met behulp van een diermodel, hebben we gekeken naar een mutatie die bekend is een verstandelijke handicap te veroorzaken en voor het eerst is een oorzakelijk verband aangetoond tussen abnormale synaps rijping tijdens de ontwikkeling van de hersenen en een leven lang cognitieve verstoringen zoals vaak gezien bij volwassenen met een neurologische stoornis. Er zijn een paar genen die niet kunnen worden veranderd zonder dat dit invloed heeft op normale cognitieve vaardigheden. SynGAP1 is een van de meest belangrijke genen in cognitie tot nu toe. Elke keer dat een mutatie de functie van SynGAP1 verstoort, blijkt dat de individuele brein zich niet goed ontwikkelen. Het reguleert de ontwikkeling van synaptische functie als geen ander gen dat ik heb gezien. “

Bekijk ook

Zelfbeschadiging en andere Autisme Symptomen

Zelfbeschadiging kan een gevolg zijn van de symptomen van autisme. Want op sociaal, communicatief, motorisch en sensorisch gebied zijn er problemen.

Savant Syndroom

Het Savant syndroom komt voor bij autisme. Hierbij blinkt de persoon op één beperkt gebied uit, soms met wonderbaarlijke, virtuoze gevolgen.

Taalproblemen bij Autisme

Taalproblemen komen veel voor bij mensen met autisme. Wel kunnen ze andere methodes leren om hun behoeftes te uiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *