ADHD weg ermee!

Tegenwoordig lijken steeds meer kinderen ADHD te hebben maar is die constatering wel juist? Drukke kinderen hebben niet per definitie een afwijking. Ligt het niet ook aan de drukke agenda’s van Vaders en Moeders dat kinderen al snel als te druk worden ervaren?

Wat moet ik weten over ADHD?

Drukke kinderen kunnen ouders tot wanhoop drijven. Bijna alle kinderen hebben momenten waarop hun gedrag uit de hand loopt. Zij kunnen sneller overgaan tot constant bewegen, lawaai maken en het weigeren van opdrachten. Op andere momenten kunnen ze leven in een dagdroom.

Voor sommige kinderen zijn dit soort gedragingen echter meer dan af en toe een probleem. Kinderen met ADHD/ADD hebben gedragsproblemen die zo frequent en ernstig zijn dat ze interfereren met hun vermogen om een ​​normaal leven te leven.

Hieronder volgend enkele veelgestelde vragen die ouders hebben over Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

Zal mijn kind ADHD ontgroeien?

ADHD gaat in de meeste gevallen over wanneer iemand volwassen wordt. Door het ontwikkelen van hun sterke punten, het structureren van hun omgeving en het gebruik van medicatie als dat nodig is, kunnen volwassenen met ADHD/ADD een zeer productief leven leiden. In sommige carrières kan het hebben van een hoog energiegehalte een aanwinst zijn. Kijk naar Jochem Meijer die van ADHD/ADD zijn handelsmerk gemaakt heeft!

Waarom hebben zoveel kinderen ADHD?

Het aantal kinderen dat wordt behandeld is gestegen. Het is niet duidelijk of er meer kinderen de aandachtsstoornis hebben of meer kinderen worden gediagnosticeerd met deze aandoening. Door dat ouders veel meer betrokken zijn bij hun kinderen dan vroeger, wordt ook sneller via internet gezocht naar mogelijke oorzaken van gedrag dat in de ogen van de ouders onacceptabel is. Vaak wordt de vinger uitgestoken naar E-nummers en teveel suiker, maar daar is nog steeds geen bewijs voor. Vast staat dat er meer kinderen met ADD behandeld zijn voor een langere periode dan vroeger.

ADD met of zonder hyperactiviteit is nu een van de meest voorkomende en meest bestudeerde stoornissen van de kindertijd. Door meer bewustzijn en betere manieren van diagnose en behandeling van deze aandoening worden meer kinderen geholpen. Het kan ook zo zijn dat schoolprestaties belangrijker zijn geworden als gevolg van de hogere technische eisen van een groot aantal banen en te drukke kinderen vaak een probleem vormen met het functioneren op school.

Er zijn overigens veel meer jongetjes dan meisjes met ADHD en meer schooljuffrouwen dan -meesters. Hier is nog weinig onderzoek naar gedaan. Toch zijn er steeds meer geluiden dat de huidige schoolstructuur te weinig ruimte biedt aan de energie van the little boys. Schoolmeesters en schooljuffrouwen van het oude stempel lijken een beter oog te hebben voor de behoeftes van de drukke jongetjes dan de huidige juffen, die zelf een paar druktemakers thuis hebben rondlopen.

Bekijk ook

Symptomen ADHD

Je zult merken dat je kind met ADHD symptomen vooruitgang zal boeken op bijna alle gebieden als zijn/haar omgeving goed is georganiseerd en gestructureerd.

Kinderen met ADHD

Ouders van kinderen met ADHD moeten zes belangrijke punten begrijpen bij de behandeling van de aandoening. Welke zes punten dit zijn lees je in dit artikel.

Attention Disorder

Er is geen enkele test om de aanwezigheid van de aandoening van Attention Disorder vast te stellen. Je huisarts kan Attention Disorder wel diagnosticeren.

Een reactie

  1. ADHD gaat NIET over. De hersenen van iemand met ADHD werken anders als “gewone” kinderen. Zo denkt iemand met ADHD in plaatjes en beelden en is leren op een gewone school heel moeilijk om dat iemand met ADHD alles ziet en hoort. Waar een ander kind kan filteren waar het op moet focussen is dit voor een ADHD kind niet mogelijk zonder hulp van protheses ( medicatie) en hebben ADHD kinderen vaak een boven gemiddeld IQ maar lopen ze sociaal gezien wel wat achter. Ook hun zelf vertrouwen is vaak laag om dat ze weten dat ze “anders “ zijn en dit hun onzeker maakt. En ADHD is er altijd al geweest alleen vroeger waren de regels niet zo streng dan werd er gewoon gezecht ooo Klaas ja die is gewoon beetje druk. Maar nu de klassen steeds voller worden en alles wat een kind moet kunnen zo hoog licht en ieder kind in het “hokje “ moet passen en dit dus voor lang niet elk kind lukt moet er op de kinderen die niet in het hokje past een label aan waarom dit niet lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *