Symptomen ADHD

ADHD Symptomen verhelpen

Wanneer je kind ADHD symptomen heeft zul je merken dat een goed georganiseerde en gestructureerde omgeving wonderen kan verrichten. Je zult vooruitgang boeken op bijna alle gebieden van zelfkennis en sociale interactie als de omgeving van je kind afgestemd is op zijn of haar unieke behoeften. Als je kind lichamelijk impulsief is en ongelukken veroorzaakt, neem dan de tijd om alles veilig te maken in je huis.

Sommige kinderen met ADHD kunnen baat hebben bij een ordelijke omgeving met een plaats voor elk object zoals bijvoorbeeld bij je kind op de kamer. Hierdoor hou je het georganiseerd zodat het geen onbegonnen werk zal zijn voor anderen.

Dagelijkse routines zijn een absolute noodzaak voor veel kinderen met ADHD. Stel constant een doel met voorspelbare gevolgen, samen met beperkte keuze (niet “Wat wil je eten?” Maar “Wil je een appel of een gekookt eitje?”). Geschreven lijstjes van taken of andere dagelijkse bezigheden zijn vooral nuttig in het helpen van je kind om bij te houden van wat hij moet doen.

Als hij/zij de routines in het dagelijkse leven steeds meer zelf gaat hanteren kunnen sommige van deze steunen geleidelijk worden verwijderd. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet meer een huiswerk checklists te maken omdat hij/zij heeft geleerd om dit uit zichzelf te doen. Op den duur hoef je niet meer constant op je kind te letten en te helpen met structureren en te organiseren maar kan hij/zij in zijn wereld kan steeds meer zelf ondernemen waardoor het gevoel van eigenwaarde zal verhogen.

Je zult merken dat je kind zich beter zal voelen als alles in zijn huis en leven  goed is georganiseerd. Dagelijks lijstjes van taken maken die moeten worden uitgevoerd zoals het maken van een boodschappenlijstje zal je helpen georganiseerd te blijven, net zoals ze je kind zullen helpen. Veel ouders vinden het belangrijk om 10 minuten tot een half uur voor de kinderen opstaan in de ochtend voor zichzelf te houden zodat ze kunnen gaan nadenken over alles wat er moet worden bereikt die dag en het regelen van taken in volgorde van prioriteit. Zorg ervoor dat elk plan realistisch is en niet overweldigend voor je kind.

 

 

Bekijk ook

Kinderen met ADHD

Ouders van kinderen met ADHD moeten zes belangrijke punten begrijpen bij de behandeling van de aandoening. Welke zes punten dit zijn lees je in dit artikel.

Attention Disorder

Er is geen enkele test om de aanwezigheid van de aandoening van Attention Disorder vast te stellen. Je huisarts kan Attention Disorder wel diagnosticeren.

Attention Deficit Disorder

Voor Attention Deficit Disorder is nog geen genezing gevonden.Zullen de medicijnen een verschil maken? Zullen ze blijven werken? Zal therapie helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *