Attention Deficit Disorder

Naarmate er meer kinderen zijn gediagnosticeerd met Attention Deficit Disorder en er nog geen genezing is gevonden, kunnen veel ouders van kinderen met Attention Deficit Disorder zich afvragen wat de vooruitzichten zijn op een gelukkig en gezond leven. Zullen de medicijnen een verschil maken? Zullen ze blijven werken? Zal therapie helpen? Zal mijn kind een manier vinden om te slagen?

Dit zijn gemeenschappelijke zorgen. Naar schatting 8 tot 10 procent van de kinderen hebben een vorm van ADD. Meer kinderen zijn gediagnosticeerd met ADD dan ooit tevoren, en niemand weet zeker of dat het komt omdat er meer kinderen zijn, of het is vaker is gediagnosticeerd. Onderzoek en ervaring hebben beide aangetoond dat ADD met succes kan worden behandeld, en kinderen met ADD kunnen uitgroeien tot productieve, succesvolle en gelukkige volwassenen.

Het Definiëren van ADD

Om te begrijpen wat Attention Deficit Disorder is, is het handig om te definiëren wat het niet is. Alle kinderen zullen momenten hebben waarop ze zich gedragen op een manier die uit de hand lijkt te lopen. Of ze zijn constant in beweging, hebben moeite met het vasthouden aan een taak, maken non-stop lawaai, of stoten tegen elk item in de huiskamer. Kinderen hebben veel energie en vinden allerlei manieren om het te besteden. Dat is te verwachten, en is het niet noodzakelijk ADD.

Maar wanneer dat gedrag vaker voorkomt of ernstiger is (of beide), in het bijzonder in situaties waar het is meer een probleem is (zoals school), kan het ADD zijn. De enige manier om dit zeker te weten is om met je kind naar de huisarts te gaan. Het is belangrijk dat je dit doet, want ADD is niet iets wat kinderen gewoon ontgroeien. Het kan met effectieve behandeling worden gecontroleerd.

Er zijn Drie Basistypen van Attention Deficit Disorder:

 • Onoplettend type: Kinderen met dit type van de aandoening hebben vaak moeite:
  • Aandacht en zich te concentreren op een taak.
  • Luisteren en volgen van instructies.
  • Iets organiseren.
  • Focus, ze zijn snel afgeleid.
  • Dingen doen die langdurige geestelijke inspanning vereisen.
 • Hyperactief – impulsief type: Deze kinderen hebben vaak last van problemen met:
  • Stilzitten en kalm zijn wanneer nodig.
  • De normale gang van een gesprek. Ze onderbreken vaak of praten vaak extreem veel.
  • Geduld hebben en wachten.
 • Gecombineerde type: Deze kinderen hebben symptomen van beide op verschillende tijdstippen. Dit is de meest voorkomende vorm van Attention Deficit Disorder.

Bekijk ook

Symptomen ADHD

Je zult merken dat je kind met ADHD symptomen vooruitgang zal boeken op bijna alle gebieden als zijn/haar omgeving goed is georganiseerd en gestructureerd.

Kinderen met ADHD

Ouders van kinderen met ADHD moeten zes belangrijke punten begrijpen bij de behandeling van de aandoening. Welke zes punten dit zijn lees je in dit artikel.

Attention Disorder

Er is geen enkele test om de aanwezigheid van de aandoening van Attention Disorder vast te stellen. Je huisarts kan Attention Disorder wel diagnosticeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *