Behandeling ADHD Kind

Het succesvol managen van ADHD kost veel tijd en inspanning van jou en van je kind. Als jij, je partner of een van je andere kinderen ook ADHD heeft (niet onwaarschijnlijk in de familie), is de hoeveelheid tijd en moeite meestal erg veel. Familieleden zonder ADHD kunnen zich storen aan de tijd en aandacht die zij niet krijgen en voelen zich achtergesteld. Het is dan ook geen verrassing dat de druk om aan ieders eisen te voldoen soms overweldigend wordt.

Een manier om dit aan te pakken is om regelmatig persoonlijke tijd te plannen met elk kind en ook met je echtgenoot. Deze perioden hoeven niet langer te zijn dan paar uur per keer, maar ze moeten frequent en zo voorspelbaar (bijvoorbeeld dagelijks) mogelijk zijn. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat ze daadwerkelijk gebeuren. Wanneer je de tijd doorbrengen met een van je kinderen of je partner, maak er gewoonte van om niet te beginnen over diverse meningsverschillen.

Probeer om deze tijd zo positief mogelijk te zijn en gericht op de huidige relatie zodat jullie beide meer energie zullen hebben voor de rest van de familie later. Als je de ouder bent die het grootste deel van de verantwoordelijkheid voor het omgaan met vraagstukken in verband met ADHD op zich neemt, is het ook een goed idee om te proberen om andere dagelijkse taken zo veel mogelijk te delegeren. Laat je partner, oudere kinderen of andere familieleden taken die veel tijd en energie innemen over te laten nemen.

Elke minuut die je kan besparen is een waardevolle minuut om te spenderen aan je kind met ADHD, andere familieleden en net zo belangrijk, jezelf.

Als ouder ben je als het ware de zorgmanager van je kind. Dit betekent dat je de vitale verbindingen tussen alle aspecten van zijn behandelplan thuis, op school en in de gemeenschap zo goed  moet proberen te stroomlijnen. Dit vergt veel van het denken, planning en organisatie. Dit kan een enorme bijdrage leveren aan de vooruitgang van je kind en het welzijn van het gezin. De organisatie moet verder gaan dan een aantal van de aspecten die reeds besproken zijn zoals het maken van een goede kalender en het doen van time management.

Bijvoorbeeld bij een kind met ADHD is het nodig om veel te praten en te regelen met docenten, artsen, zorgverzekeraars en ga zo maar door. Houd de bijbehorende papieren keurig geordend zodat ze beschikbaar zijn wanneer je ze nodig hebt. Door het ordenen van rapporten en behandeling besluiten op chronologische volgorde kan je een uitstekende database voor de toekomstige besprekingen met behandelaars en schoolpersoneel over hoe uw kind vordert bijhouden. Houd altijd een pen en papier bij de hand, evenals alle informatie waarvan je denkt dat deze nuttig zou kunnen zijn bij de volgende behandeling of evaluatievergadering met de kinderarts van je kind.

Bekijk ook

Symptomen ADHD

Je zult merken dat je kind met ADHD symptomen vooruitgang zal boeken op bijna alle gebieden als zijn/haar omgeving goed is georganiseerd en gestructureerd.

Kinderen met ADHD

Ouders van kinderen met ADHD moeten zes belangrijke punten begrijpen bij de behandeling van de aandoening. Welke zes punten dit zijn lees je in dit artikel.

Attention Disorder

Er is geen enkele test om de aanwezigheid van de aandoening van Attention Disorder vast te stellen. Je huisarts kan Attention Disorder wel diagnosticeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *