Energie Drank en Gedragsproblemen op School

Steeds meer kinderen consumeren energie dranken of andere soorten “oppeppende” energiedranken. De dranken worden eigenlijk door iedereen gedronken maar zorgen met name voor gedragsproblemen bij kinderen op school.

Over het algemeen worden energiedranken vaak in verband gebracht met depressie, zelfmoordgedachtes en agressie bij opgroeiende kinderen. In Amerika hebben onderzoekers zelfs bevonden dat alle gedragsproblemen in verband gebracht kunnen worden met de consumptie van frisdraken door jonge kinderen.

De uitslagen van deze onderzoeken zijn schokkend te noemen. De onderzoekers hebben waargenomen dat bijna de helft van de kinderen dagelijks 1 glas energiedrank drinkt en dat hiervan 10% ook nog meer dan 4 glazen per dag drinkt. Ze vonden dat agressief gedrag wordt vertoond bij de inname van energiedrank en dat ieder glas deze agressie verhoogd.

Ze kunnen niet 100% aantonen dat alle gedragsproblemen worden veroorzaakt door energiedrank maar als de consumptie van energiedranken door kinderen wordt verminderd dit ook zeker de gedragsproblemen verminderd.

Agressief, teruggetrokken, aandachtstekort, allemaal problemen die in verband worden gebracht met het drinken van energiedranken.  Zelfs als de onderzoekers de tijdsgeest, andere sociaal-demografische factoren, evt. depressies, geweld, opsluiting en agressief gedrag van ouders van de onderzoeksresultaten afhaalden hadden kinderen die meer dan 4 energiedranken per dag dronken twee keer zoveel kans op gedragsproblemen dan kinderen in de controlegroep die geen energiedrank drinken.

Denk bij deze gedragsproblemen aan fysiek geweld, onwilligheid, agressie naar alles en moeite met het erbij houden van de aandacht.

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen bij Volwassenen

Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan kinderen. Maar veel gedragsproblemen komen dus ook voor bij volwassenen.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *