Mijn Kind Wordt Gepest

Als jouw kind wordt gepest op school is dit vaak erg moeilijk voor je kind, voornamelijk om met de “pester” om te gaan. Luister naar zorgen van je kind en probeer over te brengen dat je vindt dat het volkomen begrijpelijk is en dat het oké is dat je je op die manier voelt. Zekerheid bieden zonder dat hem het gevoel geeft alsof je probeert zijn gevoel of gedrag te veranderen.

Als je kind je vertelt hoe hij/zij zich voelt, is het zeker goed om dit gevoel terug te halen in zijn/haar gedachten en gevoelens met behulp van zinnen als: “Ik weet dat dit je het gevoel bezorgd.” Als hij/zij voelt dat ze zich begrepen zal voelen door je, dan zal je kind zich ook meer afhankelijk maken van je hulp en advies.

Laat je kind weten dat iedereen zorgen heeft, zelfs volwassenen. Als je denkt “Mijn kind wordt gepest”, zorg ervoor dat je kind weet dat er manieren zijn dat hij zich beter kan uitdrukken en zich minder angstig gaat voelen. De meeste manieren gaan over hoe je de pester negeert. Bestrijd hem/haar met humor en loop weg. Pestkoppen geven op als er niet de gewenste reactie komt op hun daden.

Probeer met je kind duidelijk te praten over hoe en wat er op school gebeurd. Veel kinderen lossen hun eigen problemen met pesten op maar het is altijd goed een oogje in het zeil te houden. Als het gepest door blijft gaan neem dan contact op met de leerkracht of studiebegeleider.

Bekijk ook

Weerbaarheidstraining voor Kinderen

Wist je dat 1 op de 5 scholieren is gepest in het afgelopen jaar? Een weerbaarheidstraining voor kinderen maakt je kind meer weerbaar tegen pesterijen.

Dyslexie Kenmerken

Dyslexie is een aangeboren afwijking. De eerste Dyslexie kenmerken zijn vaak al van baby af aan duidelijk te herkennen.

Kenmerken Dyslexie

Om Dyslexie te kunnen herkennen zul je bewust moeten zijn van de leesvaardigheid van je kinderen. Hoe vroeger je de problemen herkend des te beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *