Online Pesten

Pestkoppen en gemene meisjes blijven er voor altijd. De online technologie heeft hen een geheel nieuw platform gegeven om te kunnen pesten. Als volwassenen zijn we er steeds meer van bewust dat de oude manier van de aanpak tegen het pesten niet langer meer volstaat. Zowel in de echte offline wereld als online wordt er gepest en kan dit online pesten ernstige gevolgen hebben voor de emoties van onze kinderen en tieners.

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoe en wanneer in te grijpen als ouder. Onze kinderen gebruiken de huidige technologie anders dan wij en spelen iedere dag online games, versturen tekst online via hun mobiele telefoons en zijn continue verbonden met internet. Dit maakt ook dat ze niet alleen offline maar ook online met pesten in aanraking komen. Velen van onze kinderen hebben Facebook en chatten/sms’en de hele dag door. Ook het versturen van een e-mail of inspreken van een voicemail is voor onze kinderen al heel gewoon.

De kennis over de digitale wereld kan voor ouders intimiderend zijn maar het is goed om hiermee in aanraking te blijven. Net als je in contact bent met je kinderen offline zal je ook online in contact moeten blijven om zo de gevaren te kennen, ook met betrekking tot online pesten.

Gelukkig groeit het bewustzijn over cyberpesten en dit helpt ons om meer te leren over hoe dit te voorkomen, in onze artikelen over online pesten hebben wij meerdere suggesties en handige hulpjes over wat te doen als online pesten een onderdeel is geworden van het leven van je kind.

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen bij Volwassenen

Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan kinderen. Maar veel gedragsproblemen komen dus ook voor bij volwassenen.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *