Pesten op Internet

Pesten op internet is het gebruik van technologie om te treiteren, bedreigen of in verlegenheid brengen van een ander persoon. Per definitie, komt dit veel meer voor onder jongeren. Wanneer een volwassene is betrokken met pesten op internet, kan het voldoen aan de definitie van cyberpesten of cyberstalken, een misdaad zijn die juridische consequenties kan hebben en zelfs gevangenisstraf kan opleveren.

Soms is pesten op internet gemakkelijk te herkennen. Als je kind bijvoorbeeld een tekstbericht, tweet of reactie op een status update op Facebook geeft dat hard, gemeen of wreed is.
Andere uitingen zijn minder duidelijk, zoals zich voordoen als een slachtoffer online of plaatsen van persoonlijke informatie, foto’s of video’s puur om te kwetsen of in de verlegenheid te brengen van de andere persoon.

Sommige kinderen melden dat een nep -account, webpagina of een online persoon is gemaakt met de enige bedoeling om treiteren en pesten.

Pesten op internet ook kan per ongeluk gebeuren. De onpersoonlijke aard van tekstberichten, tweets en e-mails maken het erg moeilijk om de toon van de afzender te interpreteren. Een grapje van een persoon kan in de ogen van een ander kwetsend of belediging zijn.

Niettemin is een herhaald patroon van e-mails, sms-berichten en online berichten is zelden toevallig en kan dit dus echt gezien worden als pesten op internet.

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen bij Volwassenen

Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan kinderen. Maar veel gedragsproblemen komen dus ook voor bij volwassenen.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *