Postnatale Depressie Kenmerken

We begrijpen niet waarom sommige vrouwen depressief worden en anderen niet. Bij een postnatale depressie verschillen de kenmerken van deze ziekte. Het kan komen door de chemie in de hersenen maar ook hoe je reageert op de hormoonveranderingen in je lichaam. Soms wordt je geconfronteerd met de dagelijkse handelingen die op je af komen.

Ook zijn er bepaalde omstandigheden die een postnatale depressie kenmerken versterken, zoals:

  • Een vorige depressie of psychische problemen tijdens de zwangerschap
  • Het niet hebben van een partner, familielid of vrienden die je ondersteunen
  • Geldproblemen, huisvestingsproblemen of problemen op je werk of in je relatie
  • Een moeizame bevalling
  • Het moeilijk vinden om borstvoeding te geven
  • Vervelende herinneringen die weer boven komen zoals het verlies van een dierbare

Hoe wordt postnatale depressie behandeld?

Het is belangrijk om te onthouden dat een postnatale depressie met de juiste behandeling zal verdwijnen. Je huisarts zal waarschijnlijk een psychisch behandelplan voor je maken. Sommige therapie├źn zijn beschikbaar bij je huisarts, sommige postnatale depressie behandelingen worden door andere aangeboden zoals:

Praattherapie

Praten met je partner of een vriend zou je kunnen helpen, maar het kan soms moeilijk zijn voor hen om te begrijpen wat je doormaakt. Je huisarts is de beste eerste stap in het verkrijgen van hulp. Je huisarts kan je verwijzen naar een steungroep, therapeut of psycholoog. Als je postnatale depressie ernstiger is, kun je worden doorverwezen naar een psychiater.

Antidepressiva

Antidepressiva werken omdat ze een nieuw balans brengen in de chemische stoffen in je hersenen. Ze verhogen de niveaus van het hormoon serotonine, je humeur, het helpt bij het slapen en zorgt voor een minder prikkelbaar gevoel. Bij zeven op de 10 vrouwen die antidepressiva gebruiken worden de postnatale depressie symptomen verlicht binnen een paar weken van de start van de behandeling. De eerste paar tabletten zullen geen verschil maken, maar na 10 tot 14 dagen voel je het effect.

Bekijk ook

Tips voor Kind met Autisme

Als je kind autistisch is dan sta je open voor alle tips die het dagelijkse leven makkelijker maken. In dit artikel tips voor uit en thuis.

Gedragsproblemen bij Volwassenen

Wanneer mensen denken aan gedragsproblemen bij volwassenen dan denken ze vaak aan kinderen. Maar veel gedragsproblemen komen dus ook voor bij volwassenen.

Gedragsproblemen op School

Steeds vaker komen gedragsproblemen op school voor. Leraren worden hier bijna dagelijks mee geconfronteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *