Leerproblemen nader bekeken?

Verschillende leerproblemen die van invloed zijn op lezen komen vaker voor dan mensen denken. Het is belangrijk dat elke ouder en verzorger bewust is van de symptomen van leerproblemen en weten hoe hiermee om te gaan.

Als je als ouder/verzorger bewust bent van de signalen van de verschillende leerproblemen en hierbij vroeg hulp vraagt is dit misschien wel dé sleutel tot de toekomst van je kind.

Van één op de zeven mensen wordt het leven beïnvloed door leerproblemen. Om snel hulp te bieden zullen ouders en verzorgers daarom bekend moeten zijn met de vroege indicaties van deze problemen/stoornissen. Hoe eerder de juiste hulp beschikbaar is hoe eerder de leerstoornis/leerproblemen ontdekt worden, hoe groter de kans is dat je kind een kans heeft in het leven en goed kan leren op school. Al vanaf de kleuterschool zullen ouders aangemoedigd moeten worden om de signalen van leerproblemen te begrijpen en te herkennen. Voor een jong kind zijn de eerste jaren op een school het belangrijkst.

Leerproblemen met taal, lezen en rekenen komen het meeste voor. Veel mensen gaan door het leven met een “verborgen handicap” met alle problemen die daaruit komen. Hierbij kun je denken aan een slecht zelfvertrouwen, moeite met het vinden van de juiste opleiding, niet mee kunnen komen op de werkplek en een achterstand op school. Met vroege ontdekking kunnen deze vaardigheden worden gecompenseerd en wordt er geleerd met deze leerproblemen om te gaan.

Iedereen leert op zijn/haar manier. Zo leren mensen met leerproblemen op een andere manier en zullen ze ook op een andere manier informatie verwerken. Deze mensen hebben over het algemeen een normale of bovengemiddelde intelligentie.

Het hebben van een leerprobleem kan je dus in de weg zitten met het leren lezen, schrijven, rekenen en spreken.

Herken de symptomen en zorg ervoor dat de juiste behandeling wordt gestart om hiermee om te gaan!

Bekijk ook

Mijn Kind Wordt Gepest

Als jouw kind wordt gepest op school is dit vaak erg moeilijk voor je kind, voornamelijk om met de “pester” om te gaan.

Weerbaarheidstraining voor Kinderen

Wist je dat 1 op de 5 scholieren is gepest in het afgelopen jaar? Een weerbaarheidstraining voor kinderen maakt je kind meer weerbaar tegen pesterijen.

Dyslexie Kenmerken

Dyslexie is een aangeboren afwijking. De eerste Dyslexie kenmerken zijn vaak al van baby af aan duidelijk te herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *