Werken met Autistische Kinderen

Wil je werken met autistische kinderen? Wij hebben een aantal tips voor je neergezet waar je op moet letten als jij gaat solliciteren naar een baan waar je gaat werken met autistische kinderen.

Allereerst moet je beschikken over de juiste persoonlijkheid en opleiding. Het omgaan met kinderen met autisme vraagt veel meer van je dan van gewone kinderen op school of in de opvang. Daarna moet je bepalen wat je wilt. Wil je als leerkracht gaan werken met autistische kinderen of wil je liever begeleider zijn van autisten bijvoorbeeld in een begeleide woonvorm? Het is erg belangrijk dat je jezelf ook afvraagt, of je wel geschikt bent om continue regelmaat in de dagplanning te houden. Dat betekent dat je dagindeling volgens een strakke planning verloopt. Want dat is precies wat autistische kinderen nodig hebben, structuur, regelmaat en duidelijkheid.

Er zit een heel groot verschil in alle soorten van werk met autisten, van dagopvang tot 24/7 begeleid wonen. Let erop dat je weet waar je aan begint, overdag gaan autistische kinderen ook gewoon naar school en/of zijn ze bij hun ouders. Kinderen die naar een dagopvang gaan hebben naast autisme vaak ook andere stoornissen waardoor werken met autistische kinderen lastig wordt.

Heb je geen diploma maar wil je wel werken met autistische kinderen? Bel een hele hoop instellingen af misschien hebben ze wel een BBL contract waarbij je aan het werk kan en tegelijkertijd ook kan leren voor de juiste diploma’s.

Bekijk ook

Zelfbeschadiging en andere Autisme Symptomen

Zelfbeschadiging kan een gevolg zijn van de symptomen van autisme. Want op sociaal, communicatief, motorisch en sensorisch gebied zijn er problemen.

Savant Syndroom

Het Savant syndroom komt voor bij autisme. Hierbij blinkt de persoon op één beperkt gebied uit, soms met wonderbaarlijke, virtuoze gevolgen.

Taalproblemen bij Autisme

Taalproblemen komen veel voor bij mensen met autisme. Wel kunnen ze andere methodes leren om hun behoeftes te uiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *