Gedragstherapie en ADD behandeling

Gedragstherapie blijkt een goede manier te zijn om mensen met ADD van hun symptomen af te helpen. Er is echter geen wondermiddel tegen ADD en de meeste kinderen met ADD – sommigen zouden zeggen alle – zullen een aanvullende behandeling nodig hebben.

Veel uitstekende boeken zijn geschreven over gedragstherapie en deze kunnen ouders helpen gespecialiseerde kind management strategieën te leren die vaak nuttig en noodzakelijk zijn bij het omgaan met de uitdagingen van een kind met ADHD.

Gedragstherapie nader bekeken

Hoewel het ontwerp van een geïndividualiseerd gedragsmatig behandeling plan het beste uitgevoerd kan worden in samenwerking met een ervaren specialist uit de geestelijke gezondheidszorg, zijn de basisprincipes gemakkelijk te begrijpen. Gedragsbehandeling is gebaseerd op het principe dat specifiek gedrag versterkt of afgezwakt kan worden afhankelijk van de gevolgen die zij produceren. Zo kan een ouder gewenst gedrag te versterken door het geven van positieve gevolgen wanneer dit soort gedrag zich voordoet. Op dezelfde manier kan ongewenst gedrag worden verminderd door ervoor te zorgen dat dit resulteert in een negatief gevolg (ie straf). In theorie, als deze gevolgen consequent worden toegepast, dan leert het kind dat goede dingen het gevolg zijn van goed gedrag, en slechte dingen het gevolg zijn van slecht gedrag. Dientengevolge moeten aanzienlijke verbeteringen in gedrag optreden.

In de praktijk is gedragstherapie moeilijker dan het klinkt. Het is niet gemakkelijk voor iedereen om in logisch verband, passende beloning en straf te bedenken, en kinderen (vooral die met ADD/ADHD) lijken soms niet te “gehoorzamen” aan deze eenvoudige gedragswetten van leren. De beloning of straf moet direct volgen op het gedrag. Bijvoorbeeld, een beloofde weekend beloning voor goed gedrag tijdens de week zal geen effect scoren omdat het te ver in de toekomst ligt. motivator. In plaats daarvan, moeten beloningen in het algemeen worden geleverd op een dagelijkse basis, of nog vaker, om goed gedrag te motiveren. Bijvoorbeeld, sommige gedrags-programma’s die succesvol zijn geweest gaven elke 15 minuten feedback en de mogelijkheid om geld te verdienen met beloningen.

Vanwege de moeilijkheden bij het ​​gebruik van effectieve gedragsmatige behandeling, is het raadzaam dat de ouders met een ervaren psycholoog of psychiater werken om hen te helpen bij dit belangrijke werk. Dit is een essentieel aspect van de behandeling voor veel kinderen met ADHD, en het kan zeer nuttig zijn bij het ​​voorkomen van de ontwikkeling van de bijbehorende problemen als het kind ouder wordt.

Naast medische en gedragsmatige behandelingen, zijn vaak aanvullende interventies nodig. Deze hangt af van de andere moeilijkheden die een kind heeft. Bijvoorbeeld, als uw kind het moeilijk heeft op school dan kan gespecialiseerde educatieve hulp nodig zijn. Kinderen die moeite hebben met het maken van vrienden, zoals veel kinderen met ADHD helaas ondervinden, kunnen speciale hulp nodig hebben om te leren hoe ze betere relaties met leeftijdgenoten kunnen ontwikkelen. Bij emotionele problemen (zoals depressieve stemming, slecht gevoel van eigenwaarde) in reactie op de strijd die veroorzaakt is door ADHD-symptomen, kan individuele counseling nuttig en noodzakelijk zijn.

Het belangrijkste principe is dat de effectieve behandeling en het beheer van ADHD vereist dat alle problemen die een kind heeft, worden aangepakt. Voor sommige kinderen kan behandeling van de primaire symptomen via medicatie ook de bijbehorende problemen verminderen tot het punt waar bijkomende maatregelen niet meer nodig zijn. In veel gevallen zullen er echter problemen blijven bestaan ​​zelfs wanneer de medicatie effectief is in het verminderen van de primaire symptomen van ADHD. Wanneer dit het geval is, is het essentieel dat deze problemen worden aangepakt met aanvullende behandelingen.

Bekijk ook

Ik heb ADD wat nu?

Als je denkt "ik heb ADD wat nu?" En op zoek bent naar informatie over ADD let dan op dat veel van wat hieronder beschreven wordt relevant kan zijn.

Wat is ADD?

ADD is een aandoening die zorgt voor grote moeite hebben met aandacht. Hoewel deze aandoening voornamelijk volwassenen treft komt dit ook voor bij kinderen.

ADD bij Kinderen

Als je kind problemen heeft met rustig zitten, het invullen van schooltaken krijgt het dan vaak problemen op school? Dan kan hij of zij ADD hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *