PDD NOS in de Klas

Veel kinderen hebben problemen met PDD NOS in de klas. Vergeet niet dat de leerlingen met PDD-NOS hulp en ondersteuning nodig hebben op reguliere scholen. De effecten van PDD NOS in de klas kunnen klein lijken, maar kunnen nog steeds erg ingrijpend zijn.

Hier zijn een paar tips:

  • Zorg voor visuele en schriftelijke ondersteuning.
  • Mensen met PDD-NOS hebben vaak problemen met het begrijpen van gesproken instructies. Met behulp van visuele ondersteuning in de klas kan dit enorm helpen. Plaats een agenda voor de dag, schrijft instructies op het bord of op hun papier. Zorg ervoor dat je van huis uit belangrijke aankondigingen en schriftelijke instructies geeft.
  • Zorg ervoor dat pesten niet wordt genegeerd.

Pesten en plagen wanneer dit plaatsvind moet worden aangepakt. Voor kinderen met PDD-NOS kan het nodig zijn om te ondersteunen in de klas en sociale ondersteuning erbuiten. Kinderen met PDD-NOS zijn het meest kwetsbaar in de pauze en in de speeltuin.

Laat de leraren de proberen begrijpen van de wereld van het kind met PDD-NOS’s. Leerlingen met PDD-NOS zijn niet storend, lui, of ongehoorzaam. Meestal vertonen ze problematisch gedrag wanneer ze worstelen met een bepaalde situatie of deze niet begrijpen.

Bekijk ook

PDD NOS Medicatie

Sommige mensen met PDD NOS hebben medicatie nodig tegen depressiviteit. Bekijk het overzicht van PDD Nos medicatie.

PDD NOS Test

Een arts zal voor een PDD NOS test door een lijst met vragen lopen om te bepalen of je kind PDD NOS heeft. Daarna zal de evaluatie plaatsvinden.

PDD NOS Tips

We hebben diverse PDD NOS Tips voor je op een rij gezet. Bekijk snel de PDD NOS Tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *