PDD NOS Test

Een arts zal voor een PDD NOS test door een lijst met vragen lopen om te bepalen of je kind PDD NOS heeft. Evaluatie van deze test zal worden gedaan in een aantal gebieden:

  1. Medische vragenlijst: Als er problemen zijn met de gezondheid van je kind zal een arts een fysieke test doen om te zien of er nog andere medische aandoeningen aanwezig zijn. Een arts zal een aantal tests waaronder gehoor, bloed- en urineonderzoek uitvoeren.
  2. School vragenlijst: De arts zal het opleidingsniveau van je kind controleren. Er zijn veel verschillende gebieden die de arts zal behandelen zoals aankleden, baden, sociale interactie en andere sociale vaardigheden. Dit kan worden beoordeeld door het interviewen van ouders, leerkrachten en anderen die vaak bij het kind aanwezig zijn. Je kunt ook een dagboek van alles wat je kind doet geven aan de arts.
  3. Psychologische vragenlijst: Een psycholoog zal hierbij betrokken worden om het kind te interviewen om te zien of er sprake is van psychische stoornissen. Sommige van de symptomen van je kind kunnen een andere oorzaak hebben en je arts zal alles willen uitsluiten.
  4. Gedragsobservatie: Een arts kan je kind willen observeren in zijn of haar natuurlijke omgeving. Door te kijken naar het kind, zal een arts in staat zijn om in te schatten wat er gaande is. Zij zullen bekijken hoe het kind handelt rond andere kinderen van hun leeftijd en in de thuisomgeving.
  5. Communicatie test: Een arts zal de communicatieve vaardigheden testen, want dit is een belangrijk stukje informatie om te zien of een kind autisme of PPD-NOS heeft. De arts zal lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en andere vormen van communicatie testen.

Veel van deze testen worden uitgevoerd tijdens het interviewen van de ouders, leerkrachten of anderen die dicht bij het kind staan. Een kind kan verschillende symptomen vertonen op verschillende momenten. Daarom is het noodzakelijk om bij zo veel mogelijk verschillende mensen informatie in te winnen. Wees niet bang bij het zoeken van mensen die kunnen helpen.

Na deze testen zal je arts of kinderarts de resultaten met andere artsen bespreken om het probleem vast te stellen. De artsen zullen beslissen of het kind autisme of een ontwikkelingsstoornis heeft. Zodra een kind wordt gediagnosticeerd met PPD-NOS, zal een behandelplan worden afgegeven om je kind te helpen. Dit zal helpen om je kind om een normaal leven te geven en beter te communiceren met andere mensen.

Het krijgen van een goede diagnose is de eerste stap in het helpen van je kind op een beter leven.

Bekijk ook

PDD NOS Medicatie

Sommige mensen met PDD NOS hebben medicatie nodig tegen depressiviteit. Bekijk het overzicht van PDD Nos medicatie.

PDD NOS in de Klas

Veel kinderen hebben problemen met PDD NOS in de klas. De effecten van PDD NOS kunnen klein lijken, maar kunnen nog steeds erg ingrijpend zijn.

PDD NOS Tips

We hebben diverse PDD NOS Tips voor je op een rij gezet. Bekijk snel de PDD NOS Tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *