PDD NOS Medicatie

PDD NOS medicatie bestaat vaak uit antidepressiva. Anti depressiva hebben niet alleen een gunstige uitwerking op het humeur, maar worden ook steeds vaker ingezet voor het reguleren van autistisch spectrum stoornissen. Het blijkt dat lage niveaus van serotonine (het hormoon dat zorgt voor positieve gevoelens) of problemen bij het reguleren van de hoeveelheid of het gebruik van serotonine, een van de oorzaken van autistische symptomen zijn.

Verschillende antidepressiva kunnen ook invloed hebben op de productie of het gebruik van andere neurotransmitters. Deze geneesmiddelen beïnvloeden de hersenen alleen: dezelfde neurotransmitters zijn betrokken, zo niet altijd rechtstreeks in die regelgevende berichten naar het immuunsysteem en het maag-darm-kanaal. Ze kunnen zelfs de manier waarop een persoon waarneemt pijn veranderen. Goed gebruikt, kan antidepressiva grote veranderingen creëren.

Antidepressiva zijn vandaag veel geavanceerder dan die van een decennium geleden, maar ze zijn nog steeds een ruw middel voor het bestrijden van het disfunctioneren van de hersenen. Er zijn verschillende soorten, en binnen elke groep gerelateerde medicijnen kan de werking anders zijn. Dat is waarom je niet een hele familie van drugs moeten afschrijven, alleen maar omdat een specifiek medicijn niet werkt. Een iets andere medicatie kan wel gewoon werken.

Alle antidepressiva moet worden gebruikt met zorg. Controleer bijsluiters en apothekers informatie om bijwerkingen met andere medicijnen te voorkomen. Vergeet niet je arts te vertellen over de geneesmiddelen die je gebruikt. Zelfs aspirine, kruidengeneesmiddelen of supplementen.

Tricyclische Antidepressiva

Voordat Prozac bekend werd, waren tricyclische antidepressiva de wondermiddelen voor depressie en obsessieve-compulsieve stoornis (OCS). Ze zijn nog steeds de beste keuze voor sommige patiënten, hoewel artsen vandaag de dag meestal zullen proberen om een SSRI voor te schrijven. Er zijn verschillende tricyclische antidepressiva, waarvan vele combineren zijn voor een betere werking:

 • Amitriptyline (Elavil)
 • Amitriptyline / Perfenazine (Etrafon, Triavil)
 • Amitriptyline / Chloordiazepoxide (Limbitrol)
 • Amoxapine (Asendin)
 • Clomipramine (Anafranil)
 • Sesipramine (Norpramin)
 • Doxepin (Sinequan)
 • Imipramine (Tofranil)
 • Nortriptyline (Avenytl, Pamelor)
 • Protriptyline (Vivactil)
 • Trimipramine (Surmontil)

Hiervan worden alleen Clomipramine en Nortriptyline met enige regelmaat gebruikt door mensen met autistische spectrum-stoornissen. Clomipramine is vooral nuttig voor de behandeling van obsessief-compulsief gedrag. Naast de behandeling van depressie en OCD, kunnen deze tricyclische helpen met nachtelijke bedplassen, eetlust, slaap, alertheid, angst en hyperactiviteit.

De tricyclische antidepressiva werken door remming van de opname van verschillende neurotransmitters voor adrenerge zenuwuiteinden, resulterend in een toename van monoamine neurotransmissie.

Deze medicijnen moeten regelmatig worden herzien voor hartproblemen en andere potentieel ernstige bijwerkingen. Ze kunnen de drempel voor epileptische aanvallen verlagen. Zoals met de SSRI is het gevaar dat mensen met een bipolaire stoornis zich in een manische fase bevinden. Sommige patiënten klagen ook van overmatige gewichtstoename.

Bekijk ook

PDD NOS in de Klas

Veel kinderen hebben problemen met PDD NOS in de klas. De effecten van PDD NOS kunnen klein lijken, maar kunnen nog steeds erg ingrijpend zijn.

PDD NOS Test

Een arts zal voor een PDD NOS test door een lijst met vragen lopen om te bepalen of je kind PDD NOS heeft. Daarna zal de evaluatie plaatsvinden.

PDD NOS Tips

We hebben diverse PDD NOS Tips voor je op een rij gezet. Bekijk snel de PDD NOS Tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *