PDD NOS Tips

Begrijp hun beperkingen

Ieder kind met PDD-NOS is anders. PDD-NOS is een brede diagnose en elk kind met PDD-NOS gaat niet precies hetzelfde als een ander kind met PDD-NOS handelen. Als ouder van je kind weet je waarschijnlijk al weet wat de beperkingen van je kind zijn. Zo niet, neem de tijd om te zien hoe je kind werkt in een sociale omgeving, alsmede het moment van de dag dat van invloed kan zijn. H het gedrag van je kind kan in de loop van de dag verslechteren.

Neem een andere volwassene mee

Vraag een andere volwassene om mee te gaan tijdens een uitje om te helpen met je kind. Dit is vooral belangrijk als je andere kinderen hebt. Andere kinderen krijgen vaak minder aandacht omdat vaak de volledige aandacht wordt gevestigd op het kind met PDD-NOS. Door het meenemen van een andere volwassene kan je soms ook even pauze nemen.

Hou van je kind

Hou van je kind, ongeacht wat er gediagnosticeerd is. Je kind brengt vreugde met zich mee, maar er zijn momenten waarop het hebben van een PDD-NOS kind zeer stressvol kan zijn, vooral tijdens sommige uitjes. Het kan heel verleidelijk zijn om te zeggen: “Vergeet het maar!” en je kind niet overal mee naartoe te nemen om stress te vermijden. Dat is niet de manier om hiermee om te gaan. Je kind zal erg genieten van uitstapjes ook na een stressvolle dag.

Maak korte trips

Wanneer je voor het eerst je kind meeneemt naar een evenementen of naar de winkel hou het dan kort. Begin met 30 minuten tot een uur en bouw dit langzaam uit tot aan de langere uitstapjes. Kortere uitstapjes zijn eenvoudiger voor zowel jou en je kind. Bedenk voor je eerste uitje iets eenvoudiger als een reisje naar het park of het kopen van een pak melk uit de supermarkt.

Laat van tevoren weten wat de planning is

Zelfs als uw kind niet alles begrijpt wat je zegt is het belangrijk om je kind meerdere malen te vertellen dat je hem meeneemt op een uitje.

Bekijk ook

PDD NOS Medicatie

Sommige mensen met PDD NOS hebben medicatie nodig tegen depressiviteit. Bekijk het overzicht van PDD Nos medicatie.

PDD NOS in de Klas

Veel kinderen hebben problemen met PDD NOS in de klas. De effecten van PDD NOS kunnen klein lijken, maar kunnen nog steeds erg ingrijpend zijn.

PDD NOS Test

Een arts zal voor een PDD NOS test door een lijst met vragen lopen om te bepalen of je kind PDD NOS heeft. Daarna zal de evaluatie plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *