Varierende symptomen bij ADD als volwassene

Symptomen van ADD volwassenen variëren niet alleen per deelterrein, maar kunnen ook dramatisch schommelen binnen dezelfde instelling. Onregelmatige prestaties op werk en / of thuis zijn heel gewoon. Helaas kan dit worden geïnterpreteerd als luiheid of gebrek aan motivatie. Immers, als volwassenen met ADD kan u een goede dag hebben, maar kan niet iedere dag kan een goede dag zijn. Om dit uit te leggen kan een analogie hier nuttig zijn.

Stel, je bent een middelmatige golfer en je doet normaal 90 en 100 slagen per golfbaan. Op een dag echter, om een ​​onverklaarbare reden, schiet je een 78 en sla je je beste vorige score met 10 slagen. Voor de rest van de zomer, val je terug op je oude gemiddelde. Is dit omdat je gestopt bent met concentreren of te proberen? Zou het fair zijn wanneer je golf instructeur boos wordt omdat je hebt laten zien dat je in staat bent om veel beter te spelen?

Hoewel deze analogie verre van perfect is, illustreert het dat onze prestaties fluctueren en dat de hele tijd topprestaties verwachten niet realistisch is. Volwassenen met ADD vertonen ook fluctuaties in prestaties, die waarschijnlijk nog dramatischer en frequenter zijn. ADD volwassenen zijn niet in staat om consequent dingen uit te voeren op een niveau dat ze aankunnen, maar dit wil niet zeggen dat ze niet hard genoeg proberen.
Als ADD volwassenen ben je niet in staat om je kennis en het vermogen om concentratie consequent toe te passen om taken (bijvoorbeeld op school of werk) correct uit te voeren.

ADHD kreeg veel publiciteit in de afgelopen jaren en de vraag of het over is nadat er gediagnosticeerd is, is belangrijk. Als de geschikte diagnostische criteria en procedures worden gebruikt, is ADD vast te stellen bij 3 tot 5% van de mensen. Het komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes, met man-vrouw-verhoudingen variërend van ongeveer 90-40 afhankelijk van de instelling. Dat ADD bekend is komt omdat het voorkomt bij personen in verschillende culturen en bij personen van alle sociaal-economische niveaus.

Bekijk ook

Ik heb ADD wat nu?

Als je denkt "ik heb ADD wat nu?" En op zoek bent naar informatie over ADD let dan op dat veel van wat hieronder beschreven wordt relevant kan zijn.

Wat is ADD?

ADD is een aandoening die zorgt voor grote moeite hebben met aandacht. Hoewel deze aandoening voornamelijk volwassenen treft komt dit ook voor bij kinderen.

ADD bij Kinderen

Als je kind problemen heeft met rustig zitten, het invullen van schooltaken krijgt het dan vaak problemen op school? Dan kan hij of zij ADD hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *