Kenmerken Asperger

Personen met het gedragsprobleem syndroom van Asperger hebben een onzichtbare handicap. De kenmerken Asperger zijn hieronder uitgelegd.

De kenmerken van Asperger zijn:

Het hebben van goede verbale vaardigheden maar niet de mogelijkheid om dit om te zetten in plannen. Personen met het syndroom van Asperger zijn ook niet in staat om om te gaan met een conflictsituatie.

Kenmerken Asperger: Gedachten blindheid

Mensen met het syndroom van Asperger zijn niet in staat om dingen te zien vanuit het standpunt van de andere persoon. Ze kunnen zich niet voorstellen wat de andere persoon kan denken en voelen, met inbegrip van hoe de andere persoon kan reageren op hun gedrag.

Kenmerken Asperger: Taal

Mensen met het syndroom van Asperger kunnen niet begrijpen dat ze verantwoordelijk zijn voor wat ze doen en zeggen. Ze kunnen taalfouten letterlijk nemen en hierdoor verward raken, het is dus belangrijk dat mensen praten in concrete taal.

Kenmerken Asperger: Planning en Organisatie

Mogelijk niet in staat om te plannen – niet in staat te breken een complexe taak in een aantal stappen, niet in staat om erachter te komen wat eerst te doen, niet in staat om het gebruik van hun tijd te plannen.

Kenmerken Asperger: Moeilijk leren van fouten

Mogelijk niet in staat om te leren van fouten, vanwege hun onvermogen om lessen in de ene situatie naar een andere situatie toe te passen.

“Neurologische” ongevoeligheid of overgevoeligheid voor geluid, licht, aanraking, etc.

Kenmerken Asperger: Emotionele en mentale vermoeidheid

Het kost iemand met Asperger moeite om te achterhalen wat de verwachtingen zijn, waarom anderen hen afkeuren, enz.  dit is emotioneel en mentaal uitputtend.

Een jonge volwassene moet in staat zijn om te weten wanneer hij/zij zich overweldigd voelt.

Kenmerken Asperger: moeite met maatschappelijke betrokkenheid

Iemand met Asperger kan weigeren betrokken te zijn bij sociale situaties of heeft  een stijve/ongebruikelijke manier van interactie met anderen. Ze kunnen problemen hebben met non- verbale communicatie, waaronder het minder bewustzijn van en begrijpen van gezichtsuitdrukkingen, gebaren, enz.

Ook hebben mensen met Asperger een onvermogen om de ongeschreven sociale regels te lezen, misschien omdat ze te dicht bij andere mensen staan, moeite hebben met praten over taboe onderwerpen, overdreven veeleisend kunnen zijn, enz.

Bekijk ook

Asperger Syndroom

Het syndroom van Asperger is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Syndroom van Asperger bij Volwassenen

Het syndroom van Asperger bij volwassenen is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Het Syndroom van Asperger

Veel mensen met het syndroom van Asperger hebben een overgevoeligheid voor intensiteit of focus. Zij kunnen veel praten over hun specifieke interesses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *