Syndroom van Asperger bij Volwassenen

Het syndroom van Asperger bij volwassenen is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken. Het vormt een persoon zijn/haar sociale, emotionele en communicatieve vaardigheden en gedragingen. Het syndroom van Asperger wordt meestal duidelijk tijdens de kindertijd en blijft het hele leven in verschillende gradaties bestaan.

Er is geen remedie. De vaardigheden van volwassenen met het syndroom van Asperger worden echter beter ontwikkeld door een combinatie van steun, regelmatige routine en therapeutische interventie.

Het syndroom van Asperger is een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Het syndroom van Asperger bij volwassenen is een van de autisme spectrum stoornissen, en is geclassificeerd als een ontwikkelingsstoornis die van invloed op hoe de hersenen informatie verwerken. Mensen met het syndroom van Asperger hebben een breed scala van sterke en zwakke punten, vaardigheden en moeilijkheden.

Gemeenschappelijke kenmerken zijn onder andere moeite met het vormen van vriendschappen, communicatie problemen (zoals de eigenschap om alles letterlijk te nemen), en een onvermogen om sociale regels en lichaamstaal te begrijpen. Het syndroom van Asperger is ook bekend als Asperger Disorder.

Hoewel het syndroom van Asperger niet kan worden genezen, kunnen passende behandelingen en ervaring helpen. Iemand kan vaardigheden en compenserende strategie├źn ontwikkelen en opbouwen om gedrag te verbeteren. Sociale vaardigheidstraining, waarin men leert hoe zich te gedragen in verschillende sociale situaties, worden vaak van grote waarde ervaren voor mensen met het syndroom van Asperger.

Therapie of psychologische therapie (waaronder cognitieve gedragstherapie) kan helpen om mensen met het syndroom van Asperger te begrijpen.

Bekijk ook

Asperger Syndroom

Het syndroom van Asperger is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Kenmerken Asperger

Personen met het gedragsprobleem syndroom van Asperger hebben een onzichtbare handicap. De kenmerken Asperger zijn hieronder uitgelegd.

Het Syndroom van Asperger

Veel mensen met het syndroom van Asperger hebben een overgevoeligheid voor intensiteit of focus. Zij kunnen veel praten over hun specifieke interesses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *