Asperger Behandeling

Er is geen behandeling waarmee het Syndroom van Asperger verdwijnt. Het syndroom kan niet worden voorkomen of genezen. Alleen bij een diagnose in vroeg stadium en met de juiste, aangepaste leefwijze en scholing die rekening houdt met de beperkingen die iemand met Asperger ondervindt, is verbetering van functie en levenskwaliteit mogelijk.

Behandeling kan een combinatie van onderstaande zijn:

  • Speciaal onderwijs:  Onderwijs dat zo is vormgegeven en gestructureerd om aan de behoeftes van een uniek kind te voldoen.
  • Gedragsverandering: Ondersteunen en aanmoedigen van positief gedrag en het verminderen van gedrag dat problemen veroorzaakt.
  • Ergotherapie: deze therapie is bedoeld om de functionele (bewegins-) vaardigheden te bevorderen.
  • Sociale vaardigheden therapie: uitgevoerd door een psycholoog, maatschappelijk werker of therapeut.  Deze therapieën zijn van waarde om sociale vaardigheden, verbale en non-verbale signalen leesbaar te maken voor mensen met Asperger.
  • Medicatie: Er zijn geen medicijnen beschikbaar om Asperger te behandelen.

De meeste kinderen kunnen profiteren van vroege specialistische interventies die zich richten op het beheersen van het gedrag en sociale vaardigheidstraining. Je huisarts kan je helpen om bronnen te identificeren in je omgeving die kunnen werken voor uw kind. Het syndroom van Asperger kan dus niet worden genezen. Gelukkig groeien veel kinderen met het syndroom van Asperger uit tot gelukkige en goede volwassenen, wanneer er voldoende rekening kan worden gehouden met hun beperkingen in het interpreteren van subtiel signalen als lichaamstaal en gezichtsuitdrukking. Duidelijkheid boven is alles is iets wat trouwens voor alle kinderen en ook volwassen een weldaad is in de sociale omgang.

Dus wanneer iemand jou opgetrokken wenkbrauwen niet ziet, doe dan gewoon je mond open en zeg wat je op je hart hebt.

Bekijk ook

Asperger Syndroom

Het syndroom van Asperger is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Syndroom van Asperger bij Volwassenen

Het syndroom van Asperger bij volwassenen is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Kenmerken Asperger

Personen met het gedragsprobleem syndroom van Asperger hebben een onzichtbare handicap. De kenmerken Asperger zijn hieronder uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *