Verschil tussen Asperger en Autisme

Het verschil tussen Asperger en Autisme zit hem met name in het syndroom van Asperger. Mensen met Asperger zijn niet gestoord en kunnen zich vaak prima in de samenleving mengen. Een kind of volwassene met Asperger is zeer intelligent en vaak is hij/zij gegeven met een speciale vaardigheid. Kinderen met Asperger vertonen deze symptomen pas in het derde levensjaar en ontwikkeld zicht zeeg goed in grammatica/taal.

Net zoals bij Autisme zullen mensen met het Syndroom van Asperger het beste functioneren met een regelmatige en georganiseerde routine. Het is lastig om hier veranderingen of aanpassingen in aan te brengen omdat de persoon dit niet zal begrijpen of in een andere taal communiceren dan iedereen. Door deze abstracte taal is het belangrijk betrokken te blijven bij een persoon met het Syndroom van Asperger.

Aan docenten wordt dan ook vaak geadviseerd om een balans te vinden in het opdringen dat iemand voldoet aan de eisen en de eigenwaarde/belangen van de persoon met het Syndroom van Asperger. Ook zal er rekening gehouden moeten worden met hoe om te gaan met plagen en pesten zowel van de kant van de persoon als van de kant van de klas of school zal. De beste baan voor iemand met Asperger zal dan ook zijn een baan met veel al dan niet regelmatige routine.

Bekijk ook

Asperger Syndroom

Het syndroom van Asperger is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Syndroom van Asperger bij Volwassenen

Het syndroom van Asperger bij volwassenen is een ontwikkelingsstoornis die van invloed is op hoe de hersenen informatie verwerken.

Kenmerken Asperger

Personen met het gedragsprobleem syndroom van Asperger hebben een onzichtbare handicap. De kenmerken Asperger zijn hieronder uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *